Десетки надзиратели протестираха пред женския затвор в Сливен


Десетки надзиратели протестираха пред женския затвор в Сливен
03 Юни 2022, Петък


Ако исканията не бъдат удовлетворени, на 12 юни ще има национален протест в София

Автор: Доброслав Иванов

Десетки надзиратели протестираха пред женския затвор в Сливен. Те бяха подкрепени от представители на полицейския синдикат и и синдиката на пожарникарите. Протестиращите настояват за индексация на възнагражденията, съобразно с процента на инфлацията, за увеличение на социалните плащания с постоянен характер и на щатната численост.



"Като втора точка от нашите искания сме поставили необходимостта от реформи", каза пред журналисти Цветан Михайлов, секретар на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България.

"Държим те да се случват в условията на прозрачност с участието на представители на синдикалните организации. Като служители на терен имаме необходимия практически опит и можем да подпомагаме този процес, в който да бъдат изчистени проблеми, както по отношение на политиката на доходите, така и във връзка с корупционнните практики, слабостите по отношение на кариерното израстване, управление на работната сила, пороците в обществените поръчки", добави той.

"Реално погледнато няма реформи или те се правят на парче", заяви Николай Стоев, председател на Синдикат на служителите на МВР в Сливен. Стоев потвърди, че има информация за готвени съкращения в сектора, както и на полицейски участъци, които също не са съгласувани с тях.



Не сме съгласни службата за пожарна безопасност да бъде извадена от МВР, декларира пък Росен Георгиев от синдиката на РД "ПБЗН" в Сливен.

Ако исканията не бъдат удовлетворени, на 12 юни ще има национален протест в София.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки