Хасковският театър ще има подвижна сцена за представления на открито


Хасковският театър ще има подвижна сцена за представления на открито
31 Май 2022, Вторник


Тя ще бъде използвана най-напред в рамките на Студентски театрален фестивал „П.П. Театър, обичам те!“

Автор: Дина Харизанова

Хасковският драматично-куклен театър „Иван Димов“ обяви обществена поръчка на стойност 59 650 лв. за доставка на подвижна сцена за представления на открито.

Предвижда се тя да е преместваема и сглобяема, с алуминиев сценичен подиум, двускатна покривна конструкция и сценично осветление за провеждане на пърформанси и представления на открито в рамките на Студентски театрален фестивал „П.П. Театър, обичам те!“, който е част от културния календар на Община Хасково и се осъществява от екипа на хасковския драматично-куклен театър.

Театралните празници се провеждат за 16-ти път, като ще започнат на 13 юни ще продължат до 19 юни. 

С първото представление в програмата – „Дванайсета нощ“ по Шекспир, организаторите ще отбележат 100 години от създаването на театъра в Хасково, 125 години от рождението на Иван Димов и 50 години, откакто хасковският храм на Мелпомена носи името на великия актьор. По принцип вековният юбилей е трябваше да се чества миналата година, но отбелязването му бе отложено заради пандемията. 

И тази година програмата на „П.П. Театър, обичам те!“ включва и детски представления (на 18 и 19 юни), като входът за тях е свободен. И в двата дни от 12 ч. във фоайето на театъра Арсен Меджик ще открие Училище за магии, а от 16 ч. пловдивският куклен театър ще има открити представления.

Театър „Иван Димов“ напълно заслужено има славата на един от най-красивите и съвременни театри в България. Хасковският храм на Мелпомена е построен в далечната 1926 г. и е основно ремонтиран през 2004 г., като е запазена архитектурата от годините на построяването, но изцяло е подменена сценичната механизация, водопроводната и електрическа системи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки