Младежките противопожарни отряди от Бургаска област мериха сили в оспорван шампионат в Карнобат


Младежките противопожарни отряди от Бургаска област мериха сили в оспорван шампионат в Карнобат
Снимки: Авторът
26 Май 2022, Четвъртък


Поради застаряващото си население, в общината домакин разчитат много на младата смяна огнеборци и на тяхната добра подготовка да се справят с евентуални  опасни ситуации

Автор: Яна Славянска

На градския стадион в Карнобат се проведе Областният шампионат на младежките противопожарни отряди. В състезанието мериха сили 9 отбора на млади огнеборци на възраст от 12 до 16 години от Бургас, Карнобат, Айтос, Созопол и Камено.



След почти 3-годишно прекъсване заради епидемичната обстановка, надпреварата отново е част от спортния календар на Българската федерация по пожароприложен спорт.



По време на откриването на турнира кметът на града домакин Карнобат Георги Димитров сподели, че общинската противопожарна служба обслужва 62 населени места и наблюдава над 120 язовира. Освен това, Карнобатският край е богат селскостопански район и това крие голяма потенциална опасност от възникването на пожари в полетата, а и в горите. 



По думите му обаче, поради демографската характеристика на населението, което е преобладаващо в пенсионна възраст, в общината така и не са могли да се създадат доброволчески структури. Затова и много ще разчитат на младата смяна огнеборци и на тяхната добра подготовка да се справят с евентуални  опасни ситуации.   



За щастие, в подготовката на пладите огнеборци в противопожарните отряди се набляга най-вече на овладяването на практически умения, уверява директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Бургас комисар Васил Василев. 



Той се похвали, че в две от районните противопожарни служби в Бургаско има вече няколко огнеборци, които са минали през младежките отряди и след завършването на средното си образование и явяване на съответния конкурс, вече са в редиците на професионалните пожарникари.



Отборите победители на областните шампионати предстои да участват на републиканския преглед, а най-добрият екип млади огнеборци ще представи страната ни на международния шампионат на противопожарните отряди.


В категории: Добри Вести

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Глупави и без срам
27.05.2022 19:16:02
0
0
1. Кога българските политици ще решат дали искат българите да бъдат вметнати в Конституцията на РСМ или не?
Едните казват че това би означавало признаване на северномакедонците като отделен народ ако и двата народа присъстват там, другите казват че само така биха могли северномакедонците с българско етническо самоопределяне да имат достъп то държавни постове/длъжности и съшто че това би довело до по-малко гонения в северномакедонското общество като цяло.
Първото мнение е на (например) "историк" Костадин Костадинов:
[ИЗВЪНРЕДНО: Предадоха Македония!]
https://www.youtube.com/watch?v=Ly_4EOl4Ogo

Второто мнение се споделя и от много от представителите на българите в РСМ.
Аз не знам дали те само се преструват да са българи и всъщност работят за анти-българските македонисти, обаче изглежда че казаното от тях е логично и истинско. За тях би било по-добре да са признати редом до албанците, турците, сърбите, босняците и т.н. в Конституцията на РСМ.
2. Доколкото съм разбрал властите на РСМ биха били много щастливи да впишат българите в Конституцията им ако това беше единствената претенция на България. Значи, те нямат да подобрят състоянието на българите ако и ги допуснат в Конституцията.
3. Това искане ("българи в конституция на РСМ") обаче излиза от рамките на "Договора на добросъседство, приятелство и сътрудничество", а и от рамките на "Декларацията на Четиридесет и четвъртото Народно събрание на Република България във връзка с разширяването на Европейския съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония и Република Албания" и "Рамкова позиция относно разширяване на ЕС И ПРОЦЕСА НА СТАБИЛИЗИРАНЕ И АСОЦИИРАНЕ: РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ И АЛБАНИЯ"...
...така че сте дали повод на РСМ да обвиняват България че тя също не спазва Договора.
Значи, нямате причина да се оплаквате че РСМ не спазва договора.
Нямате защо да се оплаквате ако и правителството на България (под натиск) ще допусне започването на преговорите на РСМ с ЕС.
Имате незнайни или даже предателски политици които са излезли от Договора и са искали да натискат РСМ за вписването на "българите" в конституцията й, като чрез това са нарушили Договора, в името на България (тоест: представлявайки я като политици на власт).
Не са виновни политиците в РСМ че вие сте глупави (даже няма значение дали става въпрос за незнание или предателство).

За "историк" Костадин Костадинов:
Като председател на политическа партия и агент на Русия той прави всичко възможно България да има лоши отношения с Украйна, при положение че
а) Румъния има териториални претенции спрямо и двете държави, значи Бг. и Украйна би следвало да са съюзници.
б) Българското малцинство в Украйна вероятно е като него, русофил, така че няма защо да се оплаква от несъществуващи гонения от страна на украинските власти. Ако не е лоялно, то ще до последици "за" въпросното малцинство. Това се случва във всички страни с всичките нелоялни национални малцинства.
в) Като се има предвид че България не признава национални малцинства, не знам как не вие е срам да искате от Украйна което и да е нещо в полза на българското нелоялно малцинство там??? България какви права дава на украинското й малцинство (което съществува, има няколко хиляди украинци в Бг.)???
г) Българите демографи, историци и други учени сами признават че имате нужда от задгранични българи да се борите срещу циганизацията като българското малцинство в Украйна е най-голямото бг. малцинство по света. Защо тогава не направите това да си ги вземете обратно в Бг. където им е мястото и където могат да ви помогнат срещу циганизацията???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки