В Неделята на Слепия след Великден в комплекс „Дядо Йоцо гледа“ се провежда съборът „Де е българското“


В Неделята на Слепия след Великден в комплекс „Дядо Йоцо гледа“ се провежда съборът „Де е българското“
Снимка: Архив Фейсбук
25 Май 2022, Сряда


Целта на проявата е да даде възможност за сценична изява на изпълнители, представящи фолклорното богатство и уникалност на своя регион

Автор: Десант

На 29 май от 10 ч. на сцената в Туристическия комплекс „Дядо Йоцо гледа“ край с. Очиндол ще бъде даден стартът на XVI Национален фолклорен събор „Де е българското“. По традиция той се провежда в Неделята на Слепия след Великден.Целта на проявата е да даде възможност за сценична изява на изпълнители, представящи фолклорното богатство и уникалност на своя регион.

В нея се очаква да се включат много певчески, танцови и инструментални групи и индивидуални изпълнители.

Участието в събора „Де е българското“ няма конкурсен характер, уточняват организаторите. Всички, представили се на сцената на фолклорния форум, ще получат грамоти.

По време на събитието ще бъде организиран и занаятчийски базар.


В категории: Добри Вести , Фолклор

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ПравиБугаринИзРазлог
28.05.2022 13:08:02
0
0
Искането от страна на Бг. за вписването на българите в конституцията на РСМ не противоречи на Договора с РСМ, то обаче трябва да се отнесе само до гражданите на РСМ с българско етническо самосъзнание, родени в РСМ и които живеят в РСМ.
Това е капан, понеже и в България (Благоевградско = Пиринска Македония) има хора с двойно гражданство (Бг. и РСМ), родени в Бг. и които живеят там и които са македонисти, така че и РСМ има право да се "погрижи" за тях, тоест да се вмеси във вътрешнит работи на Бг.
Не всички македонисти родени в Бг. и които живеят в Бг. имат гражданство на РСМ, обаче има и такива. Достатъчно е да има 1 човек за РСМ да се вмеси във вътрешните работи на Бг.

ДОГОВОР
за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония
https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=123506
"Член 11
[...]
4. Всяка от Договарящите се страни има право да защитава правата и интересите на своите граждани на територията на другата страна в съответствие с международното право."

Освен това, властите на РСМ (например президента Пендаровски) иска това да стане последното искане на Бг. и, след това, РСМ да бъде освободена от изпълняването на Договора с Бг.!!!

Пендаровски за българската позиция: Да гледаме към настоящето, не към историята
26.05.2022
https://news.bg/int-politics/pendarovski-za-balgarskata-pozitsiya-da-gledame-kam-nastoyashteto-ne-kam-istoriyata.html

<<"Това е една от темите, по които всички партии в парламента са единодушни. Защо да не включим българите в нашата конституция. Но искаме това да бъде обвързано със срок, искаме гаранция, че това е последното искане от българска страна, за българското малцинство, българите, живеещи в Северна Македония.>>

Този човек е пълен идиот!

Друг цитат от него от същата статия:

<<"Българските искания са много по-противоречиви от гръцките. Защо? Защото гърците никога не са поставяли под въпрос нашия етнически произход. Никога не са казвали "ти не си македонец".>>

Нагла лъжа пред западните медии (ЕвроНюз)

През 2019 г. той признаваше че Гоце Делчев е бил българин

Македонистки признанижа: Стево Пендаровски – Гоце Делчев се изжаснувал како бугарин
https://www.youtube.com/watch?v=KtoYyJK9Y7k

Понастоящем отново е на анти-български позиции:

Стево Пендаровски заяви, че ще продължи да се среща с ОМО "Илинден-Пирин"
01.02.2022

https://bntnews.bg/news/stevo-pendarovski-zayavi-che-shte-prodalzhi-da-se-sreshta-s-omo-ilinden-pirin-1183770news.html

Чудя се дали Пендаровски е уведомил ОМО Илинден че Гоце Делчев е бил българин и че тяхната сепаратистка дейност е без смисъл и логика и дали хората от ОМО Илинден са съгласни с Пендаровски че Гоце Делчев е бил българин, което косвено означава че ОМО Илинден няма защо да съществува, и защо те на обвиняват Пендаровски в предателство?

Пендаровски с критика към името на културния ни център в Битоля
17.04.22

https://bnr.bg/horizont/post/101633640/pendarovski-s-kritika-kam-imeto-na-kulturnia-ni-centar-v-bitola

По-добре би било името да бъде Гоце Делчев, а не Иван Михайлов, понеже Пендаровски е на мнение че Гоце Делчев е бил българин. Може би от центъра ще го променят в Гоце Делчев за да видим как ще реагира Пендаровски тогава ;-)

Пендаровски: Г. Делчев се декларирал за Бугарин и се борел за македонска држава
https://www.youtube.com/watch?v=O7FQr2TJTWU

Значи, според Пендаровски, Гоце Делче беше шизофренин, понеже искаше да стане "македонец" въпреки че знаеше че е българин.

Не само идиот, а и агент на Русия (и Сърбия) обаче нагло обвинява България че служи на Русия (въпреки че с помощта на България, РСМ понастоящем е членка в НАТО, тоест: защитена от военни атаки на Русия и на която и да е друга страна)!!!

Пендаровски: ЕС се занимава със себе си, не съм загрижен от навлизането на Русия и Китай
06.09.2021

https://bgnes.bg/news/pendarovski-es-se-zanimava-s-s-sebe-si-ne-s-m-zagrizhen-ot-navlizaneto-na-rusia-i-kitai/

"Това, което ме безпокои, аз не съм загрижен от навлизането на други държави, това е тяхно легитимно право, това е част от техните национални интереси и не само на тези две държави /Китай и Русия – бел.ред./, които споменахте. Ние нямаме проблем с това нещо."

Въпреки политици като Пендаровски България да не може да отстои на натиска на уж сыузниците и партнёрите от САЩ и ЕС и да не може да си използва правото на вето???
Толкова ли сте глупави?

Защо не искате "право на ответ, отговор, отвръщане" или както и да се казва на български от "журналистите" на ЕвроНюз в което да бъдат включени снимките с Пендаровски когато признава че Гоце Делчев е били българин и с по-късните му анти-български декларации което на практика представляват неговите рез-признания и противоречивост.

Pravo na ispravak
https://hr.wikipedia.org/wiki/Pravo_na_ispravak

Pravo na ispravak je „dužnost medija na objavljivanje ispravka objavljene netočne informacije kojom je učinjena povreda dostojanstva, ugleda, časti, drugog prava ili interesa fizičke ili pravne osobe".[1] Pravo na ispravak često se veže uz pravo na odgovor, no ta dva pojma treba razlikovati. Pravo na odgovor „obvezuje medije da objave odgovor kojom je zbog nepotpunih činjenica oštećena fizička ili pravna osoba ako se tim odgovorom bitno dopunjuju činjenice iz objavljene informacije u pogledu istinitosti i objektivnosti“.[1]

Right of reply
https://en.wikipedia.org/wiki/Right_of_reply
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки