Танци, музика и песни от Африка завладяват българската столица


Танци, музика и песни от Африка завладяват българската столица
20 Май 2022, Петък


На 21 май с богата програма в София ще се отбележи денят на Черния континент

Автор: Десант

На 21 май в София ще се проведе едно от най-цветните събития на годината – Денят на Африка 2022. Стартът е от 11 ч., а мястото – Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов“.

Организатори са Посолствата на африканските държави Алжир, Ангола, Египет, Либия, Мароко, Нигерия, Южна Африка, и Почетните консулства на Сейшелите и Судан в България.

Посетителите на Денят на Африка 2022 ще имат възможност да се насладят на разнообразна програма, включваща автентични танци, музика, песни, изпълнения, които отразяват африканската идентичност и култура. Те ще могат също да видят и закупят различни африкански културни артефакти, традиционни дрехи, бижута и аксесоари, както и да опитат типична африканска кухня.

Всички приходи от тазгодишното издание ще бъдат дарени на фондация „За нашите деца“.

Денят на Африка се чества ежегодно по цял свят, за да отбележи основаването на Африканския съюз – организация, която вече 59 години търси местни африкански решения на континенталните проблеми и всяка година развива своя нова концепция.

Тази година отбелязва Африканската година на храненето: „Укрепване на устойчивостта в областта на храненето и продоволствената сигурност на африканския континент: Укрепване на агрохранителните системи, здравеопазването и социалната закрила за ускоряване на развитието на човешкия, социалния и икономическия капитал“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки