Хотелът в Карнобат пустее и натрупа огромни задължения към общината, местните съветници ще решават съдбата му


Хотелът в Карнобат пустее и натрупа огромни задължения към общината, местните съветници ще решават съдбата му
Снимка: Авторът
19 Май 2022, Четвъртък


Стопанисва го търговското дружество „Общински имоти“, което иначе печели от другите си дейности

Автор: Яна Славянска

На последната сесия на Общинския съвет в Карнобат бе приет отчетът за миналата година на местното дружество „Общински имоти“. Данните сочат тенденция за слаби финансови резултати, като натрупаните задължения се генерират от стопанисването на стария соц хотел в центъра на града.

Той стои празен, с изключение на няколко стаи, отдадени за офиси и лекарски кабинети. В същото време се поддържа персонал, за който се трупат разходи.

Допреди няколко години, покрай различни европроекти, в хотела отсядали много работници. Сега обаче никой не търси подслон и разрухата превзема хотелската база с бързи темпове. 

Задълженията се трупат. Основен кредитор се явява Община Карнобат, на която стопаните на хотела от търговското дружество „Общински имоти“ дължат над 200 хиляди лева. 

Очаква се на следващото си заседание членовете на Икономическата комисия в Общинския съвет да разгледат възможностите за оптимизиране на дейността и евентуално преструктуриране на търговското дружество, стопанисващо хотела.

Кметът на Карнобат Георги Димитров не изключва възможността дори да се стигне до ликвидация, тъй като общината е 100-процентов собственик на недвижимия имот и като такава не може да си позволи да трупа само негативи.

Карнобатското дружество „Общински имоти“ съществува от близо 20 години. То е наследник на бившето предприятие „Търговия на дребно“, обединено впоследствие с „Общински пазари“ с деята да стопанисва и хотела. 

Като цяло то реализира добри приходи от извършването на други дейности, от общинските пазари например. Дали ще оцелее като търговски субект, ще зависи от решенията, които предстои да вземат местните общински съветници.


В категории: Новини , Репортажи

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Присилна Любов
20.05.2022 02:57:40
0
0
Защо "македонците" не искат да станат българи (отново) и харесват сърбите?
Понеже вие сте по-ниски от тях (не само от сърбите а и от самите северномакедонци) и имате по-голям процент хора с тъмна кожа (не само от сърбите, а и от самите "македонци").
Те мечтаят за секс със сърби/сръбкини а не с българи/българки.
Нямате с какво да ви привличате.
Това причина напълно се пренебрегва от вашите "историци" или политолози които се средоточават само върху Гоце Делчев, Цар Самуил и т.н.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки