Три поредни дни продължиха празниците в Камено


Три поредни дни продължиха празниците в Камено
06 Май 2022, Петък


Всичко в този ден се раздаваше безплатно на дошлите да уважат най-големия празник в странджанския град

Автор: Светлана Николова

След две години изолация заради пандемията от коронавирус, сърцата на каменци се отвориха за срещи с приятели и споделени празници. Три дни продължиха тържествата в Камено.

В сряда и четвъртък за общото настроение в града се погрижиха изпълнителите от танцов ансамбъл „Здравец“, който отбелязва 35 години от създаването си.

Кулминацията бе на 6 май, на Гергьовден, когато Камено отбелязва своя празник.



„Настроението ни е приповдигнато. Миналата година, както знаете, заради пандемията не можахме да отбележим празника. Тази година сме решили да го изкараме двойно по-весело от други години. Организирали сме богата програма, очакваме и много гости“, каза кметът на общината Жельо Вардунски.



На откритата сцена на площада в Камено пяха и играха участниците във фолклорния състав Странджа, а Шкумбата вдигна градуса на настроението.



Осем курбана бяха приготвени за жителите и гостите на Камено. Кукерите от състава за местни традиции пък въртяха агнета на чеверме. Всичко, както и барбекюто, се раздаваше безплатно на дошлите да уважат най-големия празник в странджанския град.



„Накрая остава да си пожелаем на всички каменовци, гости, на всички жители на нашата страна, на армията, на овчарите, да изкараме един хубав празничен ден. Много здраве и благоденствие и повече уважение един към друг!“ - пожела кметът Вардунски.



Тържествата приключиха в 14,00 часа на площада, но продължиха в домовете на каменовци до късно през нощта.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки