Представителният ансамбъл за автентичен фолклор от Камено отбеляза 35 години от създаването си


Представителният ансамбъл за автентичен фолклор от Камено отбеляза 35 години от създаването си
Снимки: Авторът
05 Май 2022, Четвъртък


С концерт-спектакъл годишнината отбелязаха и Представителният танцов ансамбъл „Здравец“ и детски танцов ансамбъл при местното читалище „Просвета 1927“ 

Автор: Диана Славчева

С вълнуващ концерт-спектакъл под надслов „Туй, що не гасне“ в Камено бяха отбелязани 35 години от създаването на Представителен ансамбъл за автентичен фолклор, Представителен танцов ансамбъл „Здравец“ и детски танцов ансамбъл при местното читалище „Просвета 1927“ с главен художествен ръководител и хореограф Димитринка Бакалова.



Трите формации имат над 1200 участия на сцена и концерти в страната и чужбина. Те са лауреати на множество национални и международни фолклорни конкурси и фестивали. Репертоарът им впечатлява с неповторимия си и оригинален стил.

Много от певиците и танцьорите от Камено участват в трупите от малки. Днес по стъпките ми вървят техните деца, а се надяват, че по местния фолклор ще се запалят и техните внуци. 



Над 70 изпълнителя пяха и играха на концертната сцена в местния Културен дом вечерта на 4 май. Те бяха бурно аплодирани от препълнилата до краен предел салона публика.


В категории: Добри Вести , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки