Хор „Самодивски огън“ със специална награда от Националния тракийски фолклорен събор „Гергьовден“


Хор „Самодивски огън“ със специална награда от Националния тракийски фолклорен събор „Гергьовден“
04 Май 2022, Сряда


В конкурсната програма на форума взеха участие 77 индивидуални и 42 групи изпълнения

Автор: Диана Славчева

Бургаският хор „Самодивски огън“ прибави още едно отличие в огромната си колекция от успехи. Той бе отличен със специална награда за участието си в XVII Национален тракийски фолклорен събор „Гергьовден“, който се проведе на 4 май в Поморие.

Домакини на форума са Община Поморие и Тракийско дружество „Одринска епопея”. В конкурсната програма взеха участие 77 индивидуални и 42 групи изпълнения. Те бяха оценявани от професионално жури с председател именитата странджанска народна певица Калинка Згурова и членове: Ива Валентинова – журналист от радио „София“ – програма „Хоризонт“, Костадин Михайлов – странджански народен изпълнител, и Дора Арбова – музикален педагог и ръководител на певческа група „Тракийка“.



Това е поредното отличие за сладкогласните певици от хор „Самодивски огън“ при бургаското читалище ,,Пенчо Славейков". Вече 11 години от своето създаване, под вещото ръководство на младия странджански народен певец Стойко Василев, те не спират да печелят награди за своите изпълнения и да се радват на обичта и аплодисментите на многобройните почитатели на българския фолклор. 


В категории: Новини , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки