Дяволът си показа рогата в Пазарджик


Дяволът си показа рогата в Пазарджик
21 Април 2022, Четвъртък


Българският писател Илиян Кузманов представи предпремиерно корицата на все още неиздадената си книга и раздаде щедри награди

Автор: Десант

На 20 април в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ в Пазарджик се състоя едно нетипично за родната ни литература събитие – предпремиерно бе представена корицата на неиздадената книга  „Дяволът аз го познавам“ на Илиян Кузманов.

Другото неприсъщо бе това, че без още да е продадено нито едно копие от изданието, издателството „Фондация „Арт Ангел“, на която основател е авторът, раздаде награди.

Писателят Илиян Кузманов, който в последните години живее ту в Лондон, ту в Пазарджик, бе и в основата на организирането на конкурс за автентична кукерска фотография, в който се включиха над 120 участника.

„Дразня се, че се връщат едни времена, които уж си бяха отишли. Бюрократи, решаващи на кой да дадат, на кой не, кое е култура, кое изкуство, каква му е стойността и разбира се какво ще остане за тях. На казионната култура, която се бори за благословията на държавата“ – възмущава се Илиян Кузманов.



В с. Бъта отиде голямата награда на стойност 1500 лв. Още две награди от по 150 лв. заминаха за с. Виноградец и с. Варвара.

Раздаващата подаръци книга „Дяволът аз го познавам“ зарадва и младежкия театър „Приятели“ в Пазарджик с озвучителна система на стойност 400 лв. Бутилки вино от калугеровския край получиха много гости от публиката, както и подаръчни книги с автограф от автора. 

В последната година Илиян и неговите книги успяха да сътворят доста провокативни, но и каращи ни да се замислим събития. Той показа как един писател може да направи професионално „Книжно рок турне“ в няколко страни и да бъде истинска международна звезда. Същевременно българската литература да достига до хиляди млади хора в чужбина и влезе в топ 20 на „Амазон“.

В рамките на тази година писател грабна и една престижна награда от САЩ, като стана финалист на най-престижния литературен конкурс зад Океана. Илиян Кузманов бе провъзгласен и за писател с най-голям потенциал за 2022 г.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки