Кризисния щаб в Бургас заседава заради предстоящото настаняване на украински деца в училищата


Кризисния щаб в Бургас заседава заради предстоящото настаняване на украински деца в училищата
17 Март 2022, Четвъртък


Засега има създадени групи за извънучилищно занимание

Автор: Десант

Училищата и детските градини в Бургас са запълнени и нямат достатъчно капацитет да посрещнат децата на бежанците от Украйна. Като цяло обаче Бургаска област има готовност да отговори на подобно търсене.

Към момента по-малко от сто са подадените заявления за записване на украинчета в училища в областта, 13 са подадените молба за детските градини.

С всеки изминал ден се увеличава бройката на бежанците. Към днешна дата те са повече от 3 000 на територията на Бургаска област, като най-големи групи има в Свети влас и в Китен. Това автоматично означава, че се вдигне и бройката на желаещите родители да запишат децата си в български училища и детски градини.

Заради създалото се положение днес се състоя заседание на Кризисния щаб. На него е присъствала и Йорданка Ананиева, заместник-кмет на община Бургас по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики.

Община Бургас ще помогне за организацията на Регионалния инспекторат по образование в процеса на приема, увери г-жа Ананиева.

По нейни думи, три са до момента създадените групи за извънучилищно занимание на украински деца. Предстои създаването на още няколко такива групи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки