Патриарх Неофит: Молим се за най-скорошното прекратяване на войната


Патриарх Неофит: Молим се за най-скорошното прекратяване на войната
Снимка: Българска патриаршия
07 Март 2022, Понеделник


Ето какво още каза духовният глава на българите в свое обръщение в началото на Великия пост

Автор: Десант

„И тази година навлязохме в периода на светата Четиридесетница и отново ще се подвизаваме в спасителния подвиг на Великия пост. Ще се каем за греховете си и ще молим Бога за Неговата велика милост и човеколюбие към всекиго от нас и към целия свят. С особено усърдие ще Го молим да изтрие сълзите на всички страдащи от разразилата се през последните седмици братоубийствена война в Украйна, да помилва и приеме в Своето Царство всяка невинна жертва на този конфликт“.

Това изтъкна Негово светейшество Софийския митрополит и Българския патриарх Неофит в свое обръщение в началото на Великия пост.

„ Църквата винаги е на страната на истината и правдата и затова в тези дни на тежко изпитание сме призвани да усилваме молитвите си за възможно най-скорошното прекратяване на войната и завръщането на украинския народ към неговото мирно съществуване. Нека разтворим сърцата си за нашите страдащи братя и да ги подпомогнем – всеки с каквото има възможност, в постигналата ги беда. В дните, когато целият свят състрадава и оказва всячески помощ и подкрепа на бедстваща Украйна и на нейното население, православна България и родната ни Църква също са съпричастни“ - казва още духовният глава на българите.

Той поела на всички християни „лек пост, мир в душите и сърцата, дръзновение във вървенето по пътя на вярата и християнската ни надежда, а най-много от всичко любов, която да намира своите изяви в милосърдие и добротворство към всеки нуждаещ се“.


В категории: Новини , Светии и свещеници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки