НФСБ - Силна България отбеляза Трети март в Бургас


НФСБ - Силна България отбеляза Трети март в Бургас
03 Март 2022, Четвъртък


Няма как този празник да бъде отменен или да бъде премахнат в контекста на последните събития, каза пред паметника на Руския лазарет в Морската градина зам.-председателят на партията Христиан Митев

Автор: Янко Крумов

Политическа партия НФСБ-Силна България в Бургас отбеляза 144 години от Оснобождението на България. По традиция патриотите поднесоха цветя пред паметника на Руския лазарет в Морската градина и сведоха глави пред подвига на всички, проляли кръвта си за свободна България.

В церемонията участваха заместник-председателят на НФСБ-Силна България Христиан Митев, областният координатор на партията Антон Стоянов, общинските съветници Ивайло Вагенщайн и Боян Даков, активисти и журналисти от телевизия СКАТ и сайта Десант.

„Днес трябва да отдадем дължимото и да помним делото на нашите революционери, на възрожденците ни, на участниците в Априлското въстание, на българските опълченци, без които този ден на подписването на предварителния Санстефански мирен договор нямаше да бъде възможно. Няма как този празник да бъде отменен или да бъде премахнат в контекста на последните събития. Той е част от историята. Историята трябва да се помни такава, каквато е, без да бъде преиначавана и без да служи за употреба в рамките на днешните събития - това, което се случва“, каза пред паметника Христиан Митев.








В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки