НФСБ-СИЛНА БЪЛГАРИЯ: Оставка не само за Янев – да си отиват Кирил Петков и цялото му правителство!


НФСБ-СИЛНА БЪЛГАРИЯ: Оставка не само за Янев – да си отиват Кирил Петков и цялото му правителство!
28 Февруари 2022, Понеделник


Правителството изостави сънародниците ни в Украйна - след шумно прокламираната готовност за евакуация на 4000 българи – не повече от 150 са потеглилите към България

Автор: Десант

"Войната в Украйна и кризата, свързана с нея, показа за пореден път абсолютната безпринципност, около която се заформи управляващата четворна коалиция." Това се казва в позиция на партия НФСБ - Силна България, разпространена до медиите.

Ето пълният текст на декларацията:

"Невъзможността за постигане на единна позиция на мнозинството в Парламента за санкции срещу Русия, диаметрално противоположните мнения на ,,коалиционните" партньори и разминаването  между отделните министри говорят за едно - ако все пак има коалиция, то това е коалиция на интереса - партиен и личен!

В целия този управленски хаос на заден план отидоха ангажиментите, които правителството ни уж пое  за евакуацията на сънародниците ни от Украйна.

Автобусите, които българският премиер обеща за спешна евакуация на българите от Украйна, все още не са пристигнали. Българи от Болград и Одеса снощи (неделя) и днес  изразиха  пред председателя на партията Борис Ячев недоумението и възмущението си, че шумно оповестената помощ от България за евакуация все още не  пристига.

Според тях кризисният център в МВнР не работи. Връзката с него, въпреки неспирните опити, е трудна. Нашите сънародници могат да разговарят само със служител на име Антон Марков, който не е в състояние да им даде никаква информация.

Преди няколко дни премиерът Петков и външният ни министър Генчовска обявиха, че имаме готовност за евакуация на 4000 българи. До днес от Украйна към България са потеглили не повече от 150 човека. В момента готовност за заминаване, само от Болград, имат над 300 души. Местните кметове са готови да ги извозят незабавно с автобуси до граничния пункт Исакча на границата с Румъния, но нямат никаква информация дали някой ще ги поеме от българска страна.

Във външното ни министерство цари пълен хаос. България бе една от последните, излязла с позиция за сънародниците си в Украйна. Сега пък се вижда, че правителството показва, че няма никакъв капацитет да изпълни обещанията, дадени на хората, бягащи от войната.

И понеже сме във времето на оставки -НФСБ-СИЛНА БЪЛГАРИЯ  настоява: Заедно с Янев да си отива и Кирил Петков! И цялото им правителство! Заради хаоса, безотговорността и липсата на способности да се справи с тази тежка ситуация!"


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки