Първа оставка в правителството: Министърът на отбраната Стефан Янев си отива по искане на управляващата коалиция


Първа оставка в правителството: Министърът на отбраната Стефан Янев си отива по искане на управляващата коалиция
28 Февруари 2022, Понеделник
Автор: Десант

Премиерът Кирил Петков ще поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев на извънредно заседание на МС днес. Утре тя ще бъде гласувана на извънредно заседание на НС, съобщи премиерът.

„Никой министър няма право да собствена външна политика особено във фейсбук. Никой министър не може да казва, че неговото оставане е функция за стабилността на МС. Мой военен министър не може да използва думата „операция“ вместо думата „война“.

Операция не може да се нарече, когато хиляди военни от едната и от другата страна вече са убити, войници, които са на възраст по-малка от възрастта на голямата ми дъщеря“, мотивира решението си Петков.

Той уточни, че управляващата коалиция е единна за искането за оставката на Янев. Нов министър на отбраната ще бъде предложен още днес.

„Когато и тази нощ се обстрелваше българско малцинство в Украйна и българите се криеха по мазетата в Киев, когато говорим за българския интерес, той не е да сведем глава, защото преклонена глава сабя не сече, когато виждаме нещо, с което не сме съгласни, нещо което е толкова очевидно, не можем да кажем, че българският интерес е да мълчим“, добави той. 


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки