Заповядайте на специална „Медена събота“ в Националния политехнически музей


Заповядайте на специална „Медена събота“  в Националния политехнически музей
07 Февруари 2022, Понеделник


Посетителите ще имат възможността да надникнат в света на пчелите и ще могат да разберат повече за историята на един от най-древните занаяти на човека – пчеларството

Автор: Десант

През май тази година Националният политехнически музей ще навърши 65 години. По този повод неговият екип подготвя серия от инициативи. Стартът ще бъде даден на 12 февруари, събота, от 11:00 ч., със специална „Медена събота“.  

Заедно с Явор Кирилов – политолог, пчелар, основател на медения бранд „Мед от Графството“, посетителите ще имат възможността да надникнат в света на пчелите, където ще разберат повече за историята на един от най-древните занаяти на човека – пчеларството, за технологията, добиването и значението на пчелните продукти.

От Здравко Пеев - микробиолог, медовар, фехтовач, музикант и запален фен на живота през Средновековието, те ще научат любопитни факти за „тайната на напитката на боговете“ – медовината, както и автентични рецепти за нейното приготвяне.

Събитието е част и от Международната седмица на брака, имаща за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството.


В категории: Новини , Занаяти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки