Полската национална телевизия TVP направи филм, посветен на културното наследство в долината на Русенски Лом


Полската национална телевизия TVP направи филм, посветен на културното наследство в долината на Русенски Лом
Снимки: РИМ-Русе
07 Февруари 2022, Понеделник


Филмът ще бъде излъчен тази неделя и ще разкаже историята на Ивановски скални църкви

Автор: Десант

Полската национална телевизия (TVP) записа филмова продукция, посветена на културното наследство в долината на река Русенски Лом.



Привлечени от старините в региона, телевизионният екип се обърна към Регионалния музей в Русе, за да се поставят акценти върху конкретни обекти. 

Полските документалисти посетиха Археологическия резерват  „Ивановски скални църкви“, където се запознаха с великолепните фрески.



Важни елементи от разказа са персонажите, обвързани с обителите в скалите. Сред тях са Патриарх Йоаким, основател на скалните църкви, българските царе – Йоан Асен ІІ, Йоан Александър, цар Георги Тертер, както и българските царици – влахинята Теодора и еврейката Теодора.

В продукцията участваха уредникът д-р Искрен Великов и екскурзоводът Валентин Босев от русенския музей.



През последните години все повече се засилва интересът на Полша към България, българското културно наследство и по-специално към долината на река Русенски Лом и по Долен Дунав.

Филмът ще бъде излъчен по TVP тази неделя и ще разкаже историята на Ивановски скални църкви, а материалът е заснет от румънския екип на Олимпиу Георгиу от Букурещ, по договор с Полската национална телевизия.


В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Davina Claire
02.03.2022 13:53:39
0
0
Здравейте дами и господа; Имате ли нужда от бърз заем в рамките на 24 до 48 часа? Ако отговорът ви е да, ще ви посъветвам да кандидатствате за заем с Novelty Finance.

Казвам се Давина Клер, аз съм финансов служител и също така съм финансов консултант. Забелязах, че на много хора им е толкова трудно да получат заем от банки или други финансови институции поради висока лихва, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг/доход, нисък кредитен рейтинг или други причини. Тук съм, за да препоръчам на всеки, който търси заем, да се свърже с Novelty Finance за заем при много нисък лихвен процент от 3%. Те са надеждна и надеждна кредитна компания и можете да работите с тях. Можете да се свържете с тях по имейл: noveltyfinances@gmail.com ИЛИ да изпратите съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 за повече информация.

NOVELTY FINANCE предоставя решения за финансиране. Предлагат всички видове кредитни услуги (личен заем, бизнес заем и много други). Те предлагат гъвкави и множество опции за заем, включително обезпечени и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми, които са съобразени с вашите финансови нужди.

Какво получавате, когато кандидатствате с Novelty Finance:
√ Незабавен достъп до вашите средства след одобрение.
√ Конкурентни лихвени проценти (3% годишно)
√ Гъвкави условия за погасяване
√ Възможност за по-бързо изплащане на заема
√ Лесно одобрение, ако имате нужда от допълнителни средства
√ Няма да бързате да връщате заема, ще ви се даде време да започнете изплащането на заема.
√ Без скрити такси

Как да кандидатствам:
Кандидатстването за кредит е бързо и лесно!
Ако се интересувате от кандидатстване за заем с Novelty Finance и се нуждаете от повече информация относно офертата за заем, трябва да ИЗПРАТЕТЕ ИМЕЙЛ на (noveltyfinances@gmail.com) ИЛИ да изпратите съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 за повече информация и устни брифинги. Прилагат се правила и условия.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки