Онкологичният център в Бургас закупи модерна апаратура със средства от дарение


Онкологичният център в Бургас закупи модерна апаратура със средства от дарение
04 Февруари 2022, Петък


Закупени са и редица инструменти за гръдната хирургия, тъй като от тази година Комплексният онкологичен център започва да развива и това направление в медицината

Автор: Десант

Комплексният онкологичен център в Бургас закупи свръхмодерен бронхоскоп и електронож, което ще помогне да се подобри лечението и диагностиката на пациенти не само с онкозаболявания, но и с COVID-19.

Покупката на новата апаратура стана факт благодарение на дарението, направено от главния търговски директор на "Съдърланд" К. С. Кумар и изпълнителния директор на фирмата Дъг Джилбърт.

С тези средства е закупен терапевтичен флексибилен видеобронхоскоп „Ричард Волф“, с който се поставят диагнози на пациенти. Апаратът притежава нова C-MOS видеотехнология с чип в десталния край на бронхоскопа, а светлината, с която работи, е LED и съответно не изисква използване на отделен източник. С него ще се извършват бронхоскопии на пациенти със съмнения за рак на белия дроб, на хора с пневмонии, включително и при КОВИД инфекции. Така ще се поставя не само диагноза, но ще се осъществява и терапевтично поведение в зависимост от хистологичното изследване на материала, който се взема от белия дроб. След този процес ще се извършва лечение.

Със същата сума от дарението са закупени и още няколко важни инструмента. Единият от тях е модерен електронож „Ербе“ от генерация VAYO3, с който се осъществяват всички оперативни моно и биполярни процедури с програми за всички оперативни специалности.

Електроножът се използва в хирургията най-вече за рязане на тъкани без кръвотечение и разполага с 1800 работни програми. Той може да се ползва при 1800 различни техники за операции в хирургията. Това е един изключително модерен апарат от последно поколение. Изграден е на базата на 15 микропроцесора, които извършват 25 000 000 действия в секунда. Фирмата „Ербе“ пък е първата, която е изобретила електроножа. Закупени са и редица инструменти за гръдната хирургия, тъй като от тази година Комплексният онкологичен център започва да развива и това направление в медицината.

От КОЦ – Бургас изказват благодарност за направеното дарение, което ще помогне за лечението на много пациенти.

„Благодарим за това, че сте с нас! Адмирираме и приемаме с благодарност поредния хуманен жест и от сърце ви желаем здраве, много енергия и успехи. Нека стореното добро се връща при всеки!“, казват от лечебното заведение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки