Продават почивна база „Пашалийца“ край Асеновград


Продават почивна база „Пашалийца“ край Асеновград
Снимка: Община Асеновград
25 Януари 2022, Вторник


Разходите надхвърлят десетократно приходите и общината не може повече да издържа финансово обекта

Автор: Десант

Почивна база „Пашалийца“ ще бъде обявена за продажба заради невъзможността на Община Асеновград да си позволи финансово издръжката на обекта. Това става ясно от справка за приходите и разходите за времето от 2015 г. до 2021 г.

Обектът се стопанисва от Общинско предприятие (ОП) „Туризъм“. За посочения период от шест години са предприети различни дейности за опазване и съхранение на базата. Сред мерките е назначаването на лице, което да се грижи за обекта.

Регистриран е собствен водоизточник. Извършени са ремонти на покривите на двете спални помещения, както и изцяло е ремонтиран този, на столовата и кухненския блок. Подменена е дограмата на основното жилищно помещение. 

Общо от 2015 г. до 2021 г. направените разходи са 147 126,68 лв., а приходите за същия период са едва 8364 лв.

Туристическият обект настанява гости през цялата година, с изключение на зимния период, когато почти не се приемат туристи. Причина са високите разходи за отопление и по–трудното обслужване поради високопланинското разположение на базата и обилната снежна покривка през зимата.

От справката на ОП „Туризъм“ става ясно, че през годините е имало множество запитвания от туроператори, директори на училища, неправителствени организации и други институции за еднократно и дългосрочно настаняване на организирани групи от възрастни и ученици за провеждане на „Училище сред природата“, екскурзии, екскурзионно летуване и други мероприятия.

Условията, които предлага почивната база обаче, като например общите санитарни възли, са незадоволителни и посещението и нощувките са били отказвани.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки