Грешка на природата: В Индия се роди теле с две глави


Грешка на природата: В Индия се роди теле с две глави
Снимката е илюстративна
25 Януари 2022, Вторник


Вижте причината за причудливия му вид

Автор: Десант

В началото на новата година в Индия се роди теленце с две усти и четири очи, което веднага се превърна в местна атракция.

Негов собственик е фермерът Муруган от южната част на страната. Една от кравите му се отелила и за негова изненада телето се оказало с две лица – по-точно четири очи и две усти.

Въпреки причудливия му вид, майката не го е изоставила, а проявява загриженост към него. Тъй като двойната глава на телето е твърде тежка, за да може добичето да я вдигне само и суче от вимето, стопаните му го хранят с бутилка.

Въпреки грижите на собствениците и местните ветеринарни лекари, двуглавото теленце има малък шанс за оцеляване – такива животни живеят до няколко месеца.



Полицефалгията се характеризира с повече от една глава на едно тяло. Всички глави могат да „командват” движенията на тялото, могат да имат отделен мозък, гръбначен мозък, а понякога и двойни сърца.

Дефектът възниква в резултат на нарушение в ембрионалното развитие при монозиготна близначна бременност, когато деленето на ембриона е непълно – то спира на някакъв етап, създавайки неразделни близнаци.

Такива индивиди рядко се раждат живи, въпреки че има подобни случаи както при животни, така и при хора.

Източник: Daily mail


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки