Смущаващо много българи пият дезинфектант с вярата, че се предпазват от ковид


Смущаващо много българи пият дезинфектант с вярата, че се предпазват от ковид
25 Януари 2022, Вторник


Белината ще убие вируса, заедно с вас, каза по този повод доц. Ангел Кунчев

Автор: Десант

Близо 10 000 българи пият хлорен диоксид, препарат подобен на белината, за да се предпазят от COVID, се твърди в разследване на bTV.

Над 10 000 вече са българите, които вярват, че хлорният диоксид, разпространяван онлайн като CDS или MMS, е тайна за здраве. Хлорният диоксид е дезинфектант, който е сходен с белината, твърди се в разследването.

Разреден по формула според заболяването, хлорният диоксид се пие от вярващите в него профилактично, с и без симптоми. Маже се върху кожата, впръсква се дори в интимните части на тялото.

"Пиенето на тези разтвори може да доведе до много тежки и дори фатални последици", коментира шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов по bTV.

Вярата в лечебните свойства на хлорния диоксид се разпространява на срещи, където участниците приобщават все повече вярващи. В затворени общности и фейсбук групи отричащите традиционната медицина се лекуват сами.

От публикациите в профила на един от най-активните администратори на една от фейсбук групите става ясно, че човекът, до когото потребителите се допитват как се лекуват различни заболявания, Росен Бакалов, работи като шпакловчик.

„Ние имаме силата и задачата да споделяме тази светлина на всички останали, защото времето е дошло. Няма време да се крием. Бъдещето е тук. Нашата задача е да светим. Бъдете факли за света около вас," каза пред bTV Росен Бакалов.

„Подобни продукти, които не са лекарствени, не трябва да се приемат от хора. Хлорният диоксид се използва като дезинфектант, описано е, че не трябва да се приема", категоричен е шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Той каза още, че с Министерство на здравеопазването ще бъдат определени мерки, с които максимално ефективно да се ограничи продажбата на тези разтвори.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки