Каменар не се отказва от идеята да стане квартал на Поморие


Каменар не се отказва от идеята да стане квартал на Поморие
24 Януари 2022, Понеделник


Само 4 км делят селото от общинския център

Автор: Десант

125 подписа събраха жителите на поморийското село Каменар, за да поискат отново китното селце да стане квартал на Поморие. По-малко от 4 км е разстоянието между общинския център и Каменар, а това е естествената посока на развитие на град Поморие. Това коментира пред сайта Флагман.бг председателят на Общинския съвет Адам Адамов.

Ако Каменар премине към Поморие, местните ще ползват всички права на жителите на Поморие и кв. Свети Георги. Там вече ще се движи градският транспорт и по-лесно ще може да се кандидатства по програми за облагородяване на населеното място. По-голяма е и вероятността да бъде положена канализация, а разликата в данъците ще бъде минимална. Цените на имотите ще се вдигнат и стандартът на живот за местните жители ще се подобри.

Положителното решение на местния парламент е първата стъпка към фактическото присъединяване на селото към Поморие. След това то ще бъде изпратено до Областна управа, а от там – в Министерския съвет, откъдето идва и потвърждението.

В подписката, внесена от кмета на село Каменар Петко Петков, се включват 90 души с постоянен адрес и още 35, които са живущи там и имат настоящ адрес.  От 302 жители на селото общо 240 имат право на глас.

Флагман.бг припомня, че идеята селата Каменар и Лъка да станат квартали на Поморие е от 2015 г. Тогава имаше решение на Общинския съвет, което беше положително. „Внесохме го в Областна управа, но предишният губернатор проф. Мария Нейкова го върна с мотив, че е минал 5-годишният срок и се наложи наново да се събира подписката“, обясни Адам Адамов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки