Ново приложение на Изпълнителната агенция по горите дава възможност за проверка на превозни билети от временен склад


Ново приложение на Изпълнителната агенция по горите дава възможност за проверка на превозни билети от временен склад
Снимката е илюстративна
24 Януари 2022, Понеделник


Всеки служител в системата на горите, както и всеки гражданин може да извърши проверка за превозното средство, количеството и вида на транспортираната с него дървесина

Автор: Десант

Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) активира ново приложение за проверка на превозни билети, издадени от временен склад (вижте ТУК). То е разработено от експерти от отдел „Информационно обслужване и връзки с обществеността“ и целта му е по-голяма прозрачност и възможност за по-добър контрол върху дейностите, извършвани в горските територии на страната.

В електронната страница на Изпълнителна агенция по горите, в модул „Превозни билети“ се съдържа интерактивна карта на България. На нея са обозначени броят на валидните превозни билети, издадени от временните складове.

Всеки служител в системата на горите, както и всеки гражданин може да извърши проверка за превозното средство, количеството и вида на транспортираната с него дървесина, както и мястото на получаването й. Информацията е визуализирана, като са публикувани снимки с натоварените с дървесина автомобили, преди тръгването им от временния склад.

Експертите от ИАГ, които разработиха новата интерактивната версия, надградиха съществуващия модул и от днес проверките, в тази част от дейностите по контрола и опазването на горските територии  ще бъдат по-ефективни. Всеки заинтересован ще има възможност да получи пълна информация, както и да сигнализира при установени нередности.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки