Близначки се родиха в УМБАЛ Бургас на Бабинден


Близначки се родиха в УМБАЛ Бургас на Бабинден
21 Януари 2022, Петък


УМБАЛ Бургас е болницата с най-нисък процент на оперативните раждания в цялата страна


Близначките Карина и Никол се появиха на бял свят в УМБАЛ Бургас точно на днешния Бабинден. До обяд в бургаската болница се родиха пет деца, две от които - момчета. Поради епидемичната обстановка персоналът на двете отделения - Родилно и Гинекология, отбеляза Деня на родилната помощ в присъствието само на хората, които са на смяна и ръководството на болницата.

"Свършихме чудесна работа през изминалата година - бебетата са здрави, майките са здрави, благодаря на всички колеги за всеотдайната им работа", поздрави колегите си началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.

"УМБАЛ Бургас продължава да бъде болницата, в която се раждат най-много бебета и която държи високо ниво на родилната помощ. Бъдете здрави и все така всеотдайни към своята работа", пожела на екипите на двете отделения директорът на болницата д-р Бойко Миразчийски.

УМБАЛ Бургас е болницата с най-нисък процент на оперативните раждания в цялата страна - 26%. Препоръките на Световната здравна организация са оперативните раждания да не надвишават 30% и да се извършват изключително по медицински показания, защото няма нищо по-добро от естественото раждане и за бебето, и за майката.



Според авторитетните научни източници рисковете от усложнения и смъртност при оперативните раждания е три пъти по-висок, затова политиката на УМБАЛ Бургас винаги е била секциото да се извършва само при крайна необходимост.

Повече момчета са родени в УМБАЛ Бургас през 2021 г., отчита статистиката. В отделението са проплакали и 23 двойки близнаци. Броят на ражданията се запазва стабилен, Родилно отделение на УМБАЛ Бургас продължава да бъде мястото с най-много новородени в сравнение с всички останали болници в областта.

Вече е възстановен и редовният запис на тонове на родилки в последните седмици на бременността. Това е силно препоръчително за превенция на усложнения. Запазването на часове става на тел. 056 894 923, цената е 10 лв.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки