При мариноването на месото се образуват много естествени антиоксиданти


При мариноването на месото се образуват много естествени антиоксиданти
Снимката е илюстративна
11 Януари 2022, Вторник


Консумирайки обработена предварително мръвка, ние абсорбираме тези вещества, които имат благоприятен ефект върху много процеси в организма

Автор: Десант

Учени от канадски университет са открили едно много интересно свойство на маринованото месо.

Факт е, че в процеса на мариноване в продукта се образуват голямо количество естествени антиоксиданти. Чрез консумирането на шишчета или на месо на скара, обработено предварително, ние абсорбираме тези вещества, които имат благоприятен ефект върху много процеси в организма.

Въпреки че антиоксидантите помагат на организма да се справи с възпалителните процеси и дори с онкологичните проблеми, учените предупреждават, че това трябва да става в умерени количества.

Проведен е молекулярен анализ на различни маринати. Установено е, че добавянето в тях на билки, чесън, лук, мед, червен кайенски пипер, червен пипер, лимонов сок, киви, нар и растителни масла обогатява месните продукти и ги прави полезни за организма. Тези вещества предотвратяват и спират развитието на патологични клетъчни мутации. Те подобряват и състоянието на сърдечносъдовата система.

Интересно е, че при печене на месо на огън губим половината от здравословните съставки, но не ги унищожаваме напълно, както при пържене в тиган с мазнина.

Учените също така съветват да се обърне внимание на качеството на месото, което се използва за готвене, защото нискокачествената или развалена мръвка няма да е от полза за организма, дори да е маринована.

Източник: govedovad.com


В категории: Новини , Кухнята на българите

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки