Главата на зеления октопод у нас се уреди с държавна работа


Главата на зеления октопод у нас се уреди с държавна работа
21 Декември 2021, Вторник


Българските инвеститори са в потрес. Ето кой влиза в екипа на Борислав Сандов в Министерството на околната среда и водите

Автор: Десант

Екологът Тома Белев, който освен с екокаузите, се прочу и с множеството спечелени проекти с голям бюджет за на пръв поглед безсмислени дейности, като преброяване на птиците и делфините, ще стане зам.-министър.

Той ще влезе в екипа на Борислав Сандов в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за ужас на стотици инвеститори, които през годините са имали тежки сблъсъци с него.

Кандидатурата му вече е била обсъдена с премиера Кирил Петков, който е дал „зелена“ светлина за назначението, пише в-к „24 часа“. Тома Белев е бивш шеф на природен парк „Витоша“, но бе освободен, след като влезе в конфликт с инвеститора на ски зоната. В момента е общински съветник от ДБ в София.

Другият зам.-министър ще е Димитър Куманов, основател и активист на „Балканика“ и отявлен привърженик на изграждането на ВЕЦ-ове по реките.


В категории: Новини

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
Добрев
29.12.2021 18:41:36
0
0
И то не с каква да е, а на позиция зам. министър. Бедна ми е фантазията да си представя какви злоупотреби ще следват занапред.
4
Десант, стига лъжи
23.12.2021 14:11:06
0
0
Десант, излагате се. Първо, името на организацията на Димитър Куманов не е "Балканика" - бъдете по-грамотни и информирани. Второ, той е отявлен ПРОТИВНИК на изграждането на ВЕЦ-овете по реките. Има май разлика с това, което сте написали :))) И като гледам колко вярно е това, което сте написали за Куманов, си представям и колко вярно е написаното и за Тома Белев. Пишете си на патриотични теми и не се напъвайте да пишете за неща, които не разбирате и изобщо не са ви ясни. Защото така губите и читатели, и авторитет...
3
Васил
21.12.2021 20:16:23
0
0
Заг.авието казва всичко. Това е повече от скандална новина.
2
Мишо
21.12.2021 11:11:20
0
0
Лошо, Седларов, лошо...Щом такива като Тома стават зам министри, а като Сандов министри, нищо добре не я чака ни екологията, ни държавата като цяло.
1
хиена
21.12.2021 10:52:29
0
0
Ми той откога драпа, сега му се получи най-сетне....че няма място там, няма, мааа.....
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки