Дарение за българите в Босилеград


Дарение за българите в Босилеград
Снимка: КИЦ „Босилеград"
13 Декември 2021, Понеделник


Броят на раззадените пакети с хранителни продукти бе символичен - 102, колкото са годините от подписването на позорния Ньойски договор

Автор: Десант

Успешна дарителска акция се проведе в Босилеград. 

Идеята е на млади български патриоти от НВО „Спомени от Царство България” и „Общност Сь Идеаль”. С подкрепата на Клуб „Родолюбие и отечественознание” и „Лозен помага”, те в рекордни срокове в началото на декември провеждат дарителска кампания за набиране на средства за подкрепа на българите в Босилеград с хранителни продукти от първа необходимост.

Заедно с КИЦ „Босилеград” те изнамират най-простия начин да избегнат тромавите административни процедури с прекарването на хранителни продукти през границата и по най-бързия начин да стигнат до нуждаещите се – просто закупуват продуктите в Босилеград, правят пакетите в салона на КИЦ-а и само за два дни ги раздават на хората. На някои даже по домовете.

Ползата е двойна – закупуването на продуктите на място подпомага местния бизнес, а даренията са полезни за нуждаещите се. И не толкова с материалната, а с високата си морална стойност.

Символичната бройка със 102 плика с продукти, равни на годините от подписването на позорния Ньойски договор, който ни разделя, идва да покаже, че независимо от политическите залитания и подозрителността в междудържавните отношения, обикновените българи не са забравили сънародниците си зад Ньойската граница и винаги са готови да помогнат.

Акцията показа, че дори и в самия център на Босилеград има нуждаещи се, да не говорим за самотните хора в околните села, и как с малко повече инициатива, малко труд и креативност може да се помогне.

Заедно с продуктите, в пликовете имаше и интересни календари от „Българска история“, книгата „Родината в песни” от издателство „Еделвайс” и картичка с пожелания за хубави коледни празници.

И не на последно място, над 500 български книги бяха дарени за библиотеката на КИЦ-а.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки