Проф. Николай Витанов: Ако паднем под 2000 случая на ден, ще посрещнем спокойно празниците


Проф. Николай Витанов: Ако паднем под 2000 случая на ден, ще посрещнем спокойно празниците
03 Декември 2021, Петък


Вижте какво може да дестабилизира благоприятния сценарий

Автор: Десант

„Броят на новите случаи падна почти на 2000. Това се и очакваше. Ако имаме акъл в главите, ще паднем под 2000 нови случая на ден и ще угасим дифузното разпросранение. Което с голяма вероятност ще ни доведе спокойни коледни и новогодишни празници“.

Така коментира във фейсбук страницата си ситуацията с коронавируса в края на седмицата проф. Николай Витанов.

„Само образцови идиотии, свързани със студентския празник и другите събития през следващите 2 седмици, както и масивният внос на зараза отвън покрай завръщащите се за Нова година гурбетчии могат да дестабилизират благоприятния сценарий“ - категоричен е математикът.

Припомняйки, че се занимава и с математическа социална динамика​, той коментира и политическата ситуация в страната. „И за де не ви говоря със скучни формули, използвам някои весели закони, за да ви обясня какво излиза от сметките.“

Позовавайки се на закона на Мърфи и неговите следствия, той се спира на максимата, че „от всички неприятности ще се случи точно тая, от която пораженията ще са най-големи“.

„Днес се открива новият парламент, нали така. И политическата машина на обществото ще започне да произвежда неприятности. И то такива, от които пораженията ще са най-големи. Машината казвате, работела с механизъм. А какъв е механизмът. Просто е - нашенският механизъм от доста време е: Калинка, калинка, калинка (ама калинка моя, не на някой друг).

Та вие гледайте и се питайте след поредното нещо, което става - сега това, дето стана, какви поражения ще ми нанесе.

И ще видите как бавно ентусиазмът ви ще се изпари и ще се потопите в реализма. Много хора ме мразят затова, че съм откровен и реалист.

Е, и аз мога да почна да ви баламосвам и да ви обрисувам розови балончета с още по-розови прасенца по тях. Но не искам. Животът е сложен, мръсен и гаден и аз ви го представям какъвто е" - изтъква проф. Витанов.


В категории: Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки