Някои райони на Русия от догодина няма да са в Крайния Север


Някои райони на Русия от догодина няма да са в Крайния Север
Снимката е илюстративна
15 Ноември 2021, Понеделник


Путин отмени указ на Елцин от 1993 г.

Автор: Десант

Владимир Путин отмени указ на Борис Елцин за причисляването на някои територии на Руската федерация към районите на Крайния Север (известен още и като Далечния Север). 

В частност, промените се отнасят до указ № 2226 на руския президент от 20 декември 1993 г. „За отнасянето на отделни територии на Република Карелия към районите на Крайния Север и приравнените към него местности“. Тези промени касаят и Република Коми, Бурятия и Коми-Пермяцкия автономен окръг.   

Както пояснява прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС, тези изменения имат технически характер. В момента предстои утвърждаването на още един документ - за ново причисляване на някои територии към районите на Крайния Север, благодарение на което ще се постигне 

Как пояснил пресс-секретарь президента Дмитрий Песков, эти изменения носят технический характер. Сейчас проходит утверждение еще один документ — о новом причислении некоторых территорий к районам Крайнего Севера. Таким образом будет достигнуто еднородност на юридическата база. 

От пресцентъра на правителството на Република Карелия уточняват, че въпросните промени няма да засегнат гражданите. Както и досега, те ще продължат да получават надбавки към заплатата си за работа в райони от Крайния Север. Всички привилегии за жителите на Карелия, включително и допълнителните дни отпуск, ще се запазят. 

Указът на Путин е публикуван в официалния портал за правна информация и ще влезе в сила на 1 януари 2022 г. Той е приет в рамките на внесените изменения в стратегията за развитие на арктическата зона на РФ, утвърдена през миналата година.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки