Японски ресторантьор купи на търг снежен рак за 7000 долара


Японски ресторантьор купи на търг снежен рак за 7000 долара
Снимка: shutterstock.com
09 Ноември 2021, Вторник


Човекът се надявал с това да привлече вниманието на потенциалните клиенти към заведението си на фона на постепенно подобряващата се ковид ситуация в Страната на изгряващото слънце

Автор: Дина Харизанова

На рибен аукцион в японската префектура Фукуи бе продаден снежен рак (Chionoecetes opilio) за баснословните 800 000 йени (около 7000 долара), предаде телевизионният канал NHK.

Деликатесът бил закупен от собственик на местен ресторант. Човекът се надявал с това да привлече вниманието на потенциалните клиенти към заведението си на фона на постепенно подобряващата се ковид ситуация в Страната на изгряващото слънце.

В Япония по принцип морските продукти се ценят изключително много, но освен тези деликатеси, на голяма почит са и плодовете и ягодоплодните култури. Понякога и техните цени достигат до няколкостотин долара. 

ТАСС припомня, че през 2019 г. два пъпеша от сорта „Юбари“ са били продадени за 45 хиляди долара. Пъпешите от този сорт за първи път са отгледани в японския град Юбари на остров Хокайдо, откъдето произхожда и названието им. 


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки