Футболният отбор „Нефтохимик“ е пред фалит


Футболният отбор „Нефтохимик“ е пред фалит
Снимка: neftochimic.com
04 Ноември 2021, Четвъртък


Най-вероятно легендарният през 90-те години на миналия век тим ще преустанови участието си във Втора лига

Автор: Десант

Президентът на Нефтохимик Анелия Златкова обяви пред „Новапрес“, че днес е входирала писмо до Община Бургас за връщане на акциите поради невъзможност и нежелание да продължи финансирането на отбора. Това означава, че клубът, придобил огромна популярност у нас през 90-те години на миналия век и шампион на България през 2012/13 г., ще фалира и ще преустанови участието във Втора лига.

„Може би ще засегна теми и хора, които никой не смееше публично да засяга и съм сигурна, че отново ще бъда оплюта, но вече ми е ежедневие, откакто поех клуба. Трудно е да се работи във враждебна среда, почти невъзможно. От една година има хора, които недоволстват от мен, но не са помогнали с нищо, за да имат право да ме съдят.

Месец март, когато поех клуба, лицензът беше застрашен и на 23-и изпълнителният директор Манол Иванов изплати приблизително 45 хиляди лева за дължими заплати към 31/12/2020. Изплатихме и по три заплати на треньорите от ДЮШ.

Осигурихме и нормални условия за тренировъчен процес плюс хотел и храна на треньорския щаб и футболистите. Успяхме да спасим отбора от изпадане и тогава пак имаше недоволни“, заяви Златкова.

„Връщайки акциите на Община Бургас, аз дефакто се отказвам да продължавам финансирането на клуба. В момента, както се знае, нямаше ток на стадион „Ефбет Арена“ на мача със „Спортист“ от Своге. Отказвам да бъда манипулирана и да ми се извиват непрекъснато ръцете за каквото и да било.

Най-вероятно лицензът на Нефтохимик ще бъде отнет, така че отборът няма как да продължи участието си във Втора Професионална лига. Проведох среща с другия акционер Константин Джамбазов с който обсъдих поемането на ДЮШ.

Непрекъснато бяхме обвинявани от родители, че се взимат средства от ДЮШ, за да се дават на мъжкия отбор. При положение, че Община Бургас за година е превела 118 хиляди за школата, а таксите, които се събират от децата, са между 4500 и 5000 на месец, а заплатите на треньорите само са 8 хиляди лева, разходите за мачовете на децата седмично са между 1000 и 1500 лева плюс поддържането на елитна U19, която само за август месец ни струваше 12 хиляди лева за пътуванията, за мачове.

Цялата тази картина му беше представена и вече втора седмица чакам отговор дали ще поеме ДЮШ на отбора. В рамките на тази календарна година всички задължения към доставчици и неплатени фактури поемаме ангажимента да бъдат изплатени“, завърши Златкова.


В категории: Спортни новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки