17-годишно момиче с диабет спечели два бронзови медала на европейското първенство по таекуондо в Крит


17-годишно момиче с диабет спечели два бронзови медала на европейското първенство по таекуондо в Крит
Снимки: interimage.bg
04 Ноември 2021, Четвъртък


Екатерина Иванова е една от най-изявените участнички в българския национален отбор в този спорт

Автор: Десант

17-годишната Екатерина Иванова спечели два бронзови медала на европейското първенство по таекуондо в Крит. То се проведе в периода  26 – 31 октомври тази година.

Младата спортна надежда се класира на трето място на индивидуално участие - спаринг девойки старша възраст до 52 кг. Трето място и съответно бронз Екатерина печели и в отборно състезание с още 5 момичета.



Състезателката, която е с диабет тип 1 от 6-годишна, има титли от европейски и световни първенства и една от най-изявените участнички в българския национален отбор по таекуондо.

Екатерина е част от българския състав, който включва 81 състезатели. Те представиха страната ни при юноши и девойки, мъже, жени и ветерани.

Заедно с отбора Екатерина тренира усилено на триседмичен подготвителен лагер в Благоевград с амбицията да спечели медал. 17-годишната спортистка се занимава със спорт от 4-годишна. Първо започва с кикбокс, а от 2015 г. тренира таекуондо.

Освен че е успешен състезател, който печели медали, Екатерина учи Икономика и мениджмънт в Национална финансово-стопанска гимназия. Мечтае да продължи образованието си в добър университет.

Дори и диабетът, който й откриват, когато е само на 6 години, не успява да попречи на момичето да печели спортни победи. Казва, че здравословното й състояние я прави още по-силна.

Екатерина е отскоро и част от българския екип посланици на американската компания Dexcom, който популяризира новите технологии при контрола на диабета.


В категории: Добри Вести , Спортни новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки