На Капитан Андреево задържаха над 700 старинни монети и накити


На Капитан Андреево задържаха над 700 старинни монети и накити
Снимка: Агенция "Митници"
02 Ноември 2021, Вторник


Предстои експертиза за датиране и прецизно идентифициране на артефактите, намерени под акумулаторите на камион, пътуващ от Турция за Великобритания

Автор: Десант

При проверка на товарен автомобил с влекач, пътуващ за Великобритания, митнически служители  откриха на Капитан Андреево 761 старинни монети и накити.

Камионът с чужда регистрация и управляван от турски гражданин, пристига на митническия пункт на 31 октомври около 2 ч. на входящо трасе от югоизточната ни съседка. Водачът е представил редовни документи за превозвания товар от Турция за Великобритания и е обявил, че няма друго за деклариране.

При извършената проверка митническите служители откриват под акумулаторите на превозното средство укрити пет пакета, опаковани с тиксо. Установено е, че те съдържат 716 старинни на вид монети от бял и цветен метал, както и 45 броя старинни накити и предмети, сред които пръстени, медальони, обеци, фигурки, плочки, печати, два овални червени камъка.



Общо 761 са иззетите контрабандно пренасяни изделия и монети. Според предварителната експертна оценка тяхната стойност възлиза на около 60 000 лева.

Предстои експертиза за датиране и прецизно идентифициране на иззетите артефакти. Образувано е административнонаказателно производство, работата по случая продължава.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки