Ще правят финансов одит на проект „Перперикон - храм на боговете и дом на цивилизациите“


Ще правят финансов одит на  проект „Перперикон - храм на боговете и дом на цивилизациите“
Снимка: bulgariatravel.org
02 Ноември 2021, Вторник


Ще се проверява отчитането на разходите, тяхната документална обоснованост, законосъобразност и допустимост

Автор: Десант

Община Кърджали обяви обществена поръчка за извършване на независим финансов одит на  изпълнението на проект „Перперикон - храм на боговете и дом на цивилизациите“.

Неговата цел бе да се създадат условия за развитието на конкурентноспособни туристически атракции и да се стимулира диверсификацията на местните и регионални туристическите продукти.

Идеята е чрез социализация, консервация и реставрация на част от Археологически комплекс  „Перперикон” да се подкрепи превръщането на комплекса в предпочитана туристическа атракция и да се осигурят подходящи условия за целогодишно му посещаване, а чрез осъществяването на презентационна кампания да се стимулира интереса на различни групи туристи.

Сега престои да да се направи одит, изрязяващ се в проверка на извършените дейности по Проекта, в съответствие с изискванията на ОПРР 2014-2020 г. и националното и европейско законодателство, проверка на отчитането на разходите, тяхната документална обоснованост, законосъобразност, съвместимост и допустимост в съответствие със законодателството в областта на разходването и отчитането на средства по програмите и проектите на ЕС.


В категории: Новини , Археология

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки