Валери Симеонов: Имам опит като обединител


Валери Симеонов: Имам опит като обединител
Снимка: Десант
01 Ноември 2021, Понеделник


Кандидатът на коалиция „Патриотичен фронт“ за президент Валери Симеонов припомни своя обит в убеждаването и единението при работата си с различни политически сили и институции

Автор: Десант

Президентът трябва да преодолява своите лични пристрастия и да избягва всякакво участие в противопоставяния, както правеше Румен Радев, Това заяви кандидатът за държавен глава на коалиция „Патриотичен фронт“ Валери Симеонов по време на откриването на предизборна шатра в Бургас.

„Ролята на обединител е основната функция на президента, възложена му от Конституцията. На тези, които ме познават като по-рязък и по-крайно изказващ се човек, мога да опонирам, че надали може да се намери по-опитен обединител - казвам го със самочувствие. 

Много хора забравиха, че в продължение на близо две години аз ръководих най-конфликтния орган в държавата - Националния съвет за тристранно сътрудничество, където се сблъсква интересите на синдикати, работодатели и държавна администрация, и аз винаги съм успявал да прокарам решенията с консенсус или най-малкото не съм допускал крайни конфликти и противопоставяния.

Малцина знаят също така, че аз съм в основата на създаването на доста колективни органи като Националния съвет за хората с увреждания, обединяващ всички регистрирани организации на инвалиди, които нямат нищо общо с онези десетина жени, превърнали се в ударен отряд на Мая Манолова. Аз съм работил успешно с легитимните организации и не сме имали никакви проблеми.

Друг пример, който мога да дам, е, че в качеството си на вицепремиер съм изготвил редица законопроекти, които са били спорни - като Закона за водите, Закона за трудовата миграция и др., в които се налагаше да се съчетаят противоречивите искания и желания на различни министерства и неправителствени организации. Но и с това също съм се справял добре.

Самият факт, че тази моя дейност не е особено известна на обществеността, говори че не е имало проблеми. Така че имам зад гърба си достатъчно опит в убеждаването и единението“.

Валери Симеонов се явява на надпреварата за президент с бюлетина номер 4. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки