Валери Симеонов: Свидетели сме на мащабна хибридна атака срещу България


Валери Симеонов: Свидетели сме на мащабна хибридна атака срещу България
29 Октомври 2021, Петък


Ваксиниран съм и вярвам в науката, сподели лидерът на НФСБ, показвайки сертификата си в ефир

Автор: Десант

Свидетели сме на една мащабна хибридна атака срещу България, която е съобразена с особеностите на народопсихологията ни – индивидуализъм и пълно недоверие  към политици, институции и всичко, освен към социалните мрежи. Това каза в  "Твоят ден" по NOVA NEWS  кандидатът на Патриотичния фронт за президент Валери Симеонов, след като водещата напомни, че заради COVID-19 лидерът на НФСБ е загубил дясната си ръка – Валентин Касабов. Светла му памет, добави тя.

Бившият вицепремиер изтъкна, че особеностите на народопсихологията ни са използвани много удачно за хибридна атака от друга държава. Коя е тя ще разберете, като се замислите каква идеология изповядват „Атака“ и „Възраждане“ - русофилска, подчерта той.

Двете партии са най-крайните привърженици на антиваксърството и най-големите противници на масовото ваксиниране, заяви Симеонов, след като бе призован да коментира защо Волен Сидеров и Костадин Костадинов водят кампания против ваксините и против защитните маски, отричайки пандемията от COVID-19 и коректността на данните, които се изнасят от здравните власти.

Парите идат от този, който организира хибридните атаки, т.е. от нашата голяма „приятелка“ Русия, подчерта той.

Ваксиниран съм и вярвам в науката, сподели лидерът на НФСБ, показвайки сертификата си в ефир.

Той изтъкна, че заради решението на ВМРО да се яви самостоятелно на изборите, голяма част от патриотичните избиратели предпочетоха да не гласуват на предния вот. „Предстои ни дълъг период на възстановяване на доверието, но ще го извървим, давайки правилната формула – коалиция, коалиция... С Красимир Каракачанов сме в много добри отношения“, изтъкна Симеонов.

„Уважавам го като човек, но според мен ВМРО направиха много сериозна грешка, от която пострадаха не само патриотичната общност, но и България, защото ако бяхме влезли в 45-ото Народно събрание на 4 април, тогава по-лесно щеше да се формира правителство и имаше шанс по друг начин да се развият нещата, а не да сме сега в изборна спирала“, подчерта той.

Симеонов сподели, че е единственият вицепремиер в кабинета „Борисов III”, който е подавал е подал повече от 10 сигнала за корупция срещу свои колеги министри.

В прокуратурата съм подавал редица сигнали заради незаконните строежи по плажа на Слънчев бряг, които уж са преместваеми обекти, но са с големината на молове, добави той.

„Разказвал съм и на Бойко Борисов за корупция, но нямаше никаква реакция. Повечето от действията, които съм предприемал, не съм ги съгласувал с него, защото съм подозирал, че той има някакви връзки с хора, които държат плажове. Имам вътрешни убеждения затова, но нямам факти. Затова не мога да искам от прокуратурата да разследва“, уточни лидерът на НФСБ.

„По същата причина не съм подавал сигнали и за магистралите. Не съм подозирал такова безобразие – да се възлагат директно поръчки на една фирма през АПИ или през „Магистрали“ и по този начин да се избягват конкурсите“, сподели той.

При изграждането на оградата на границата не беше така, уверява Симеонов.

Той сподели, че не от министерството на Николина Ангелкова е разбрал за неправомерното отдаване на концесии на плажове, а от общините.

„Написах на всички кметове да ми изпратят документацията за плажовете и за преместваемите обекти. Те ми отговориха и оттам хванах големите противоречия и закононарушения. Не винаги фактите са достъпни. Бях изолиран като вицепремиер, защото не съм от ГЕРБ, каза още той.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки