Британците разчитат чужденци да спасят Коледата им


Британците разчитат чужденци да спасят Коледата им
Снимката е илюстративна
27 Октомври 2021, Сряда


Под въпрос е дали ще има достатъчно пуйки за рождественската трапеза

Автор: Десант

Поради 16-процентно намаление на работната сила в сферата на птицевъдството във Великобритания се очаква недостиг от пуйки за коледната трапеза.

Според представители на хранително-вкусовата промишленост острият недостиг на работници се дължи на Brexit и пандемията от COVID-19 и затова призоваха правителството да облекчи ограниченията за имиграцията.

От „Даунинг стрийт“ 10 гарантират, че ще има пуйки за празничния период. Министрите свързват своите надежди с работниците от чужбина, пристигнали с временни визи, за да спасят Коледа, както съобщи Би Би Си.

Но Греъм Диър от Британския съвет на птицегледачите информира депутатите, че мярката е дошла твърде късно. Той изтъкна, че визите на допълнителните 5500 работници за птицефермите по програмата за сезонните работници ще изтекат на 31 декември и е било много по-добре решението да се вземе през лятото, за да се гарантира необходимото количество пуйки за Коледа.

Том Брадшоу от Националния фермерски съюз заяви, че градинските центрове за отглеждане на нарциси нямат достатъчно работници и една четвърт от реколтата ще отиде на боклука. Брадшоу допълни, че е нямало кой да прибере и реколтата от тиквички, ябълки и есенни малини. Криза се усеща и в месокомбинатите, където недостигат касапи.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки