Валери Симеонов: 13 века след кан Тервел отново спасяваме Европа от бежанските потоци


Валери Симеонов: 13 века след кан Тервел отново спасяваме Европа от бежанските потоци
25 Октомври 2021, Понеделник




Автор: Десант

В началото на IX век край сегашното село Дюлево в община Средец е преминавал граничния вал Еркесия. Легендарното съоръжение, за което се твърди, че част от него може да се види дори от Космоса, е изграждано по времето на управлението на кан Тервел, за защита на границата между България и Византия.

През 1981 г., по случай 1300-годишнината от създаването на българската държава, на това място е имало поставена паметна плоча, която с годините е била разрушена.

През 2018 година, по инициатива на НФСБ, тук бе поставен нов мемориален знак с лика на Тервел, наричан още Спасителят на Европа. За да почете паметта му и делото му, цветя пред мемориала поднесе кандидатът за президент на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ, БДС-Радикали, БНДС „Целокупна България“ Валери Симеонов.

„С кан Тервел можем да се гордеем. Това е човекът, спасил Европа и България от арабското нашествие. Така, както и ние, неговите наследници, сега спасяваме Европа от бежанските вълни, благодарение на оградата и на защитата на границата на България, която е и външна европейска граница. Виждате, минали са вече 13 века, но няма голяма разлика“, заяви Валери Симеонов.

От знаковото място той коментира и ролята на президента като обединител на нацията:

„За съжаление, сегашният президент е много далеч от спазването на това задължение. Единението на нацията не е празна дума. Президентът не трябва да взема никога партийно зависима политическа позиция, напротив, той трябва да се опитва да решава конфликтите и противоречията в обществото. Той трябва да използва механизмите, които са му дадени през консултативния съвет за национална сигурност, през възможността му да прави обръщения, изявления и да акцентува върху основните проблеми на ежедневието. Виждате, че нашият президент в продължение на две години не е направил нито един консултативен съвет за най-тежкият проблем на България – епидемията от коронавирус. Какво да говорим повече.“

Преди да почете паметта на кан Тервел, Валери Симеонов, който е и водач на листата на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ, БДС-Радикали, БНДС „Целокупна България“ в Бургас, се отби в Националния археологически резерват „Деултум – Дебелт“, придружен от негови съратници от Национален фронт за спасение на България. 

„България трябва да излезе от шаблона, че предлага само летен плажен туризъм и ски туризъм през зимата. Нашите земи са богати на история още от най-дълбока древност. Културно-историческият туризъм у нас има огромен потенциал и именно върху него трябва да се акцентира.

Това е място за урок по родолюбие, тук е съчетана много история, различни цивилизации - още от I век от новата ера са първите открити находки, което означава, че 21 века на това място има съществуващ живот. И в момента тук има живот, защото обектът граничи със самото село.

Не знам защо до момента Дебелт остава с доста скромно финансиране - разбрах, че е около 100 хил. лв. за година - твърде малка сума. Виждате, че има нужда от много сериозни разкопки, укрепителни дейности, тъй като някои от разкопките се рушат. Съвсем естествено е ние да се опитаме да направим каквото е по силите ни, за да гарантираме развитието на този обект“
, каза Валери Симеонов.

На събитието присъстваха още водачът на листата на патриотите в Двадесет и трети изборен район – София Венера Тодорова и кандидатите за народни представители от бургаската листа Христиан Митев, Радослав Петков, Валери Ангелов, Иван Кузманов, Севдалина Пенева, Марияна Лефтерова, както и новоизбраният кмет на село Дебелт Иванка Ангелова от НФСБ.

Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ, БДС-Радикали, БНДС „Целокупна България“ се явява на президентските избори и на парламентарните избори на 14 ноември с бюлетина № 4.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.










В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки