Специалисти обсъждаха главните насоки, заложени в Концепцията за развитие на ловното стопанство в България


Специалисти обсъждаха главните насоки, заложени в Концепцията за развитие на ловното стопанство в България
Снимка: ИАГ
07 Октомври 2021, Четвъртък


Основната тема, която беше дискутирана, бе ловните и ловностопанските райони на дружините и сдруженията

Автор: Десант

По инициатива на директора на Регионална дирекция по горите – София инж. Стоян Тошев се проведе обсъждане Концепцията за развитие на ловното стопанство в България, изготвената от работна група, назначена от министъра на земеделието, храните и горите. 

В срещата взеха участие доц. Христо Михайлов и проф. Нино Нинов – основни автори на Концепцията, представители на Изпълнителна агенция по горите и РДГ - София, на Български ловно-рибарски съюз, председателите на Национално ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България и на ловни сдружения в обхвата на дейност на Регионална дирекция по горите – София.

Доц. Христо Михайлов представи главните насоки, заложени в концепцията, основата на която е регалната система. Той наблегна на необходимостта от квалифицирани кадри, въвеждането на електронна система за регистрация на издадените ловни разрешителни и отчитане на отстреляния дивеч, извеждането на лова на по-високо йерархично, адаптивно управление с поставени краткосрочни цели.

Основната тема, която беше дискутирана, бе ловните и ловностопанските райони на дружините и сдруженията. Доц. Христо Михайлов обясни, че според заложеното в Концепцията, ловните райони, като райони за ловуване на дружините, няма да бъдат променяни. Прието бе текстовете, свързани с границите на ловните и ловностопански райони в Концепцията, да се конкретизират, обяснят и обсъдят.

Изтъкнато бе, че Концепцията е основата за развитие на ловното ни стопанство. Нужно е по-широко обсъждане, защото нейната задача е да начертае пътя. За постигнати целите, заложени в Концепцията следващата стъпка е изготвянето на стратегия.

Изпълнението на заложените политики и дейности, които ще бъдат в основата на ново ловно законодателство, ще доведат до по-доброто стопанисване на дивеча за увеличаване и подобряване на дивечовите популации,  отчетност и контрол.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
SUSAN BENSON
10.11.2021 00:43:14
0
0
Здравейте дами и господа, Нуждаете се от финансова помощ? Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм кредитор, а също и финансов консултант.

Имате ли нужда от бизнес заем, личен заем, ипотечен заем или заем, за да завършите вашия проект? Ако отговорът ви е да, ще ви препоръчам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове кредитни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми. За повече информация, пишете ни по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми пишете директно на WhatsApp чрез: +447903159998 и получете отговор веднага.

Ние сме компания за цялостно финансово обслужване и се ангажираме да ви помогнем да изпълните всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

Ето няколко причини, поради които трябва да се свържете с нас за заем;
* Удобство - Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
* Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете.
* Бързо директно финансиране - Получете заема си в рамките на 24 часа след одобрение.
* Гъвкава лихва - Достъпна лихва от 3%.
* Високи проценти на одобрение - имате 99,9% шанс да получите заема
* Гъвкаво погасяване - Вие трябва да изберете датата на погасяване, седмично, месечно или годишно за период от 1 до 30 години.
* Просто онлайн приложение.
* Персонализирано ръководство и опит.
* Без скрити такси

Не пропускайте възможност поради липса на финанси. Свържете се с моята компания сега, ние можем да ви помогнем със заем, защото сме помогнали на множество лица и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят.

За повече информация относно нашата оферта за заем, моля, изпратете ни вашата заявка за заем чрез
Имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp/Telegram: +447903159998

Посредниците/консултантите/брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. С пълно доверие ще работим заедно в полза на всички участващи страни.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки