Почистиха района около Асеновата крепост


Почистиха района около Асеновата крепост
Снимки: Община Асеновград
27 Септември 2021, Понеделник


Инициативата е по повод Световния ден на туризма

Автор: Десант

Общинско предприятие (ОП) „Туризъм“ към Община Асеновград тази година отбелязва Световния ден на туризма по нестандартен начин. Поради влошаващата се епидемична обстановка, свързана с COVID-19, няма да бъдат организирани походи и други мероприятия налагащи събирането на много хора на едно място.

Служителите на предприятието се заеха със задачата да спомогнат за по-чиста и красива околна среда. За целта те почистват и освежават с боя сградата на касата, района около Асеновата крепост, както и край чешмите и пейките по пътя към туристическия обект.



Дейността по отбелязване Световния ден на туризма не възпрепятства приемът на туристи в Национален паметник на културата (НПК) Асенова крепост. Напротив – днес има и изнесен щанд отпред за по-бързото и лесно обслужване на посетителите. Така всеки, желаещ да разгледа крепостта има възможност да си закупи билет непосредствено преди да влезе да разгледа. Там се продават и сувенирите с облика на туристическата забележителност.

Община Асеновград и Общинско предприятие „Туризъм“ апелират към жителите и гостите на Асеновград да изхвърлят отпадъците си на обозначените за целта места, за да се опазва природата чиста и приветлива. 


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки