Работи на студенти от Нов български университет представят в Екомузея с аквариум в Русе


Работи на студенти от Нов български университет представят в Екомузея с аквариум в Русе
Снимки: РИМ-Русе
27 Септември 2021, Понеделник


Събитието показва творчески резултати в сферата на изкуствата и науките за човека

Автор: Десант

Нов български университет (НБУ) гостува в Регионалния исторически музей в Русе във залата за временни изложби в Екомузей с аквариум.

Събитието показва творчески резултати в сферата на изкуствата и науките за човека, създадени от студенти и преподаватели в НБУ и привлича вниманието към образование, основано на взаимодействие между преподаватели и студенти в теоретически и практически занимания и в интердисциплинарен контекст.

То се осъществява благодарение на домакинството и съучастието на Регионалния исторически музей в Русе и отразява разрастващо се и задълбочаващо се сътрудничество с музея - партньорства по провеждане на летни школи по антропология, съвместни творчески прояви, домакинство на прояви на университета в кандидатстудентски кампании.

Събитието се стреми да „покаже“ визуален разказ за НБУ през погледа на студентите и преподавателите от програми към няколко департамента и сътрудничеството помежду им – „Антропология“, „Дизайн“, „Изящни изкуства“ и „Кино и телевизия“.

Представени са резултати от съвместни изследвания, творчески проекти и образователни задачи  в антропологични, документални и късометражни игрални филми, проекти на модни колекции, текстилни десени и принтове с мостри, проекти в сферата на интериорния дизайн, картини живопис и графика, авторски бижута.

Експхозицията се осъществява с участието на съвместна работа на студенти и преподаватели – доц. В. Савчев, преп. Станимир Божилов, доц. Калина Христова (департамент „Изящни изкуства“), доц. д-р Кристина Савова и Кристина Колодеева, гл. ас. д-р Иво Попов и д-р Румен Кожухаров, доц. д-р Елена Тодорова (департамент „Дизайн“), проф. Людмил Христов (департамент „Кино, реклама и шоу бизнес“), доц. д-р Ирена Бокова (департамент „Антропология“).

То е свързано с кандидатстудентската кампания на университета и представя информация за образователните програми, научните изследвания и творческите дейности на университета.

Реализира се с с финансовата подкрепа на Централния фонд за стратегическо развитие.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки