Проф. Витанов: Тези, които тръбяха, че вирусчето е безобидно, хвърлиха народа си на смърт


Проф. Витанов: Тези, които тръбяха, че вирусчето е безобидно, хвърлиха народа си на смърт
20 Септември 2021, Понеделник


Математикът е категоричен, че броят на жертвите на коронавируса у нас ще продължава да расте

Автор: Десант

Тази сутрин проф. Николай Витанов обяви по БТВ, че спира да прави прогнози, тъй като получава много заплахи в коментарите под своите побуликации.

За съжаление, броят на смъртните случаи продължава да расте и стигна числото 20 000. Преди време той обеща, когато това се случи, да направи коментар и удържа на думата си. Ето какъв е той: 

„Българският народ, българските политици и българските журналисти бяха излъгани. От хора, развили неистова пропагандна кампания, че този вирус не е опасен. Дали освен лъжата има и измама, трябва да кажат компетентните органи, не аз. Аз мога да кажа, че армията ни няма 40 000. Загубихме половин армия и 3-4 пъти по толкова с тежки увреждания заради тези лъжи. Вечен позор за тези, които излъгаха народа!

Многократно съм писал, че улових тази тенденция още през април миналата година, когато починалите всичксо на всичко бяха 40 и казах в едно интервю, че вируса си има помагачи. Тогава се вдигна първия рев срещу мен. От подкокоросаните, от помагачите. Днес, жертвите са 500 пъти повече.

За да го осъзнаете това число 500, направете следното. Първо направете 10 лицеви опори. Ха сега, направете 5000. Това е 500 пъти повече.

Най-мръсното нещо е да хвърлиш народа си на смърт, като при това знаеш, че го хвърляш на смърт. Няма никакво оправдание за тези, които тръбяха, че вирусчето е безобидно или че го няма.“

По думите на бившия член на Националния оперативен щаб, жертвите ще продължават да растат. „И за всяка една от тях думите „национални предатели“ трябва да кънтят в ушите на тези хора“ - категоричен е математикът.

Той настоява излъганите политици и журналисти да им потърсят сметка, иначе това ще означава, че са им съучастници.

Междувременно, коментар на ситуацията в своята Фейсбук страница тази сутрин направи и д-р Аспарух Илиев от университета в Берн. По думите му, предстои много сериозна здравна катастрофа, в която има нужда да се балансират партийния и гражданския интерес, както и да се ограничат щетите до максимум, което според него е почти невъзможна задача.

„Моята основна грижа са всички колеги - лекари и сестри, които в момента са отново (за кой ли път) оставени сами. Решението да не се ваксинираш и да не се пазиш от вируса е лично, разходите на държавата за лечение, блокираните болници и разболяващите се от преумора медици - не. Именно тук личното решение не е достатъчно, необходима е държавна политика, а в предизборната обстановка никой не желае да отблъсква избиратели. Балансът отговорност/популярност ще си проличи именно в тази ситуация, както и на кой наистина му пука“ - обобщава лекарят, който е един от най-успешно реализираните в чужбина български специалисти и е ръководител на инфекциозна лаборатория.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки