33-годишен плувец стана директор на бургаското спортно училище


33-годишен плувец стана директор на бургаското спортно училище
Снимка: Община Бургас
03 Септември 2021, Петък


Янчо Стойчев притежава множество титли и медали от държавни първенства и турнири

Автор: Велизар Маджаров

33-годишният плувец Янчо Стойчев е новият директор на Спортното училище "Юрий Гагарин" в Бургас. Той е притежател на множество титли и медали от държавни първенства и турнири, а също така бе част от треньорския екип на националния ни отбор в този спорт, участвал на вторите Младежки олимпийски игри Нанджин 2014.

Понастоящем е спортен педагог, докторант в Националната спортна академия „Васил Левски“ и консултант на телевизионната продукция „Игри на волята“.

Янчо Стойчев поема щафетата от Аспасия Петкова, която временно заемаше директорския пост. Тя остава зам.-директор по спортната част, а по учебната длъжността се заема от Георги Бинев.

В училището през настоящата учебна година ще се обучават 301 деца, юноши и девойки. В неговата програма има 9 вида спорт - акробатика, плуване, художествена гимнастика, борба, бокс, лека атлетика, баскетбол, колоездене и тенис на корт.

"Наясно съм с огромната отговорност, която поемам. Но не се страхувам от предизвикателствата. Обичам Бургас. Обичам спорта. Приятно ми е да работя с деца. Вярвам в потенциала на младите хора в нашия град и страната!", заяви Янчо Стойчев.

Новият директор определя своите първи приоритети така:

"Трябва да променим мисленето, че децата от Спортното не учат, а само тренират. Другото е да създам максимално добри условия за треньори, учители и на целия персонал, за да си вършат спокойно и професионално работата, за която са назначени. И не на последно място, да насочим част от отговорността на децата от спортните съоръжения, на които тренират, към класните стаи".

Янчо Стойчев счита, че е изключително важно в бъдеще да бъде увеличен броят на застъпените в училището спортове, а броят на учениците да достигне нивото от най-силните му години.

"Независимо че училището е държавно, ще продължим да работим съвместно и в синхрон с общинското ръководство и администрация, защото става дума за бургаски деца, които впоследствие ще продължат да се развиват в областта на спорта като състезатели, но и учители, треньори, ръководители", добави новият директор на Спортното.

А най-голямата си мечта Янчо Стойчев определя така: „Да успеем да убедим ръководните фактори за построяване на собствена сграда на училището с прилежаща спортна база. Това неминуемо ще доведе до повишаване качеството на учебно-тренировъчния процес. Ще имаме и по-богат избор за привличане на деца в различните видове спорт. Трябва да успеем!".


В категории: Новини , Спортни новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки