Ще има още презентационни турове до „Затрупаната“ скална църква


Ще има още презентационни турове до „Затрупаната“ скална църква
Снимки: РИМ-Русе
01 Септември 2021, Сряда


За по-голяма безопасност на туристите стълбата, извеждаща до комплекса, наскоро е обновена

Автор: Десант

Русенският музей организира поредните презентационни турове до „Затрупаната“ скална църква, която е част от археологическия резерват край село Иваново. Това е мястото, където през XIII в. възниква скалният манастир „Св. Архангел Михаил“.

До момента Регионален исторически музей – Русе организира два пъти такива турове в месеците юли и август, като общо са се включили около 50 души. Специализираните обиколки се организират във връзка с честването на 800-годишнината на Ивановските скални църкви.

Стълбата, извеждаща до комплекса на "Затрупаната църква", е обновена с цел по-голяма безопасност на включилите се в обиколката. Поставени са двадесет нови стъпала, направено е и шкурене и боядисване на металните части.



Обиколката ще се състои на 11 септември (събота). Водач на презентационните турове ще е Евгени Георгиев от русенския музей. Часовете на тръгване ще са 9.30 и 13.00 ч.

Групите ще са до 15 човека, а включването в тях става чрез предварително записване на телефон 082/825 002. Сборният пункт е паркингът, който се намира до обекта Ивановски скални църкви.

Участниците в маршрута трябва да са снабдени с удобни обувки, дълги панталони и вода за пиене. Цената за участие в един презентационен тур е 10 лв. и се заплаща на място.


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки