В Стара Загора изложиха за поклонение за вечни времена частица от мощите на св. свщмчк Киприан Картагенски


В Стара Загора изложиха за поклонение за вечни времена частица от мощите на св. свщмчк Киприан Картагенски
Снимка: Българска патриаршия
31 Август 2021, Вторник


Решението те да бъдат подарени на Старозагорска епархия е взето на заседанието на Епархийския съвет на Доростолска света митрополия още през февруари

Автор: Десант

В първия ден на новата седмица Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан посрещна пред катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора частица от мощите на св. свщмчк Киприан Картагенски.

Решението те да бъдат подарени на Старозагорска епархия е взето на заседанието на Епархийския съвет на Доростолска света митрополия още през февруари.

Частицата от мощите бе донесена лично от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков и протосингела на митрополията протопрезвитер Добри Чаков.

Светинята е придружена от сертификат, а желанието на дядо Яков е тя да бъде изложена за поклонение за вечни времена, за да усили вярата на богодарувания народ на епархията.

По време на службата стотици миряни се поклониха както пред мощите на св. свщмчк Киприан Картагенски, така и пред чудотворната икона на пресвета Богородица Скоропослушница.


В категории: Добри Вести , Светии и свещеници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки