Историческият парк ще е домакин на Международен фестивал на традиционната храна


Историческият парк ще е домакин на Международен фестивал на традиционната храна
Снимката е илюстративна
19 Август 2021, Четвъртък


Форумът ще събере майстори от близо и далеч, които ще представят кулинарните традиции на българите и на народите по света

Автор: Десант

От 27 до 29 август Историческият парк в близост до Варна ще бъде домакин на първия Международен фестивал на традиционната храна.

Форумът ще събере майстори от близо и далеч, които ще представят кулинарните традиции на българите и на народите по света.

Гости и участници ще се докоснат до позабравени вкусове и ще научат тънкостите на кулинарията по нашите земи. Те ще могат да вкусят късче сладост от миналото към настоящето и бъдещето.

Сърцето на Парка, сред прекрасната природа, прохладата на езерата и пренасянето в историческата обстановка, ще се превърне в  място  за кулинарни работилници и тематични представяния на същински ястия от България и света.

Майстори готвачи и производители на натурални храни ще покажат заедно с гостите своите умения за приготвяне на традиционни гозби. Демонстрациите на авторските умения дават възможност всеки да участва в създаването  на храна, която топли сетивата, гали вкусовете и създава усещане за уют.

Известни сомелиери ще разкрият тайните на българските традиции в създаването на вино. Посетителите ще си припомнят вкусовете на българските сортове грозде и ще си кажат: „Наздраве! “ - за качественото вино, за ароматното грозде, за първата пивка глътка, за приятелите, за любимите хора, за любовта в душата, за новия ден, за всяка мила дума! 

Освен наслада за сетивата фестивалът е чудесен повод за нови запознанства между различни по възраст утвърдени професионалисти и ценителите на чиста, добра храна, търсачите на кулинарни изкушения и дегустатори на истинските вкусове.

Наред  с кулинарни изкушения във фестивалните дни ще се съживи миналото чрез демонстрации на средновековни битки от школа „Величие“ към Исторически парк. Огнени танци и светлинно шоу от състав „Палячи“ ще озари нощното небе. За доброто настроение ще спомогнат и музикалните и танцови изпълнения на местни състави.


В категории: Новини , Кухнята на българите

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки