Проф. Витанов прогнозира сезонът да е спокоен до края на август


Проф. Витанов прогнозира сезонът да е спокоен до края на август
11 Август 2021, Сряда


Ситуацията у нас с коронавируса полека се влошава, но има още време до пика на вълната, категориен е математикът

Автор: Десант

Сезонът ще може да протече спокойно до края на август - това прогнозира проф. Николай Витанов.

По думите му, ситуацията у нас с коронавируса полека се влошава. „На картата на риска не се очаква да стане изцяло виолетова и картата на заболеваемостта не се очаква да стане изцяло червена в следващите две седмици" - посочва математикът във Фейсбук страницата си.

Той е категоричен, че сезонът се очертава да е много по-добър от миналогодишния.

На картата на риска се вижда, че Пазарджик влиза в червената зона. „Не е влязъл още, но натам отива. Това не е добре.  Има обаче области, които са в зелената зона и там лятото си продължава. Плевен го чакаме да падне, но на него му се стои в зелената зона. Е, както винаги става с Плевен, ще падне, но трудно. Има време.

По-голямата част от страната е в жълтата зона. Там също е спокойно, но трябва малко внимание - спазване на мерки, каквито са останали, и избягване на събиранията на големи групи от хора.

Има няколко области, които са в червено. Там трябва да се внимава повечко, но пък няма причина за паника. Виолетовото още го няма. Където се появи то, там проблемите вече ще са доста сериозни“ - коментира още проф. Витанов.

И обяснява, че по време на пика на поредната вълна тази карта става изцяло виолетова. В момента на нея все още няма виолетово, което означава, че има време още до пика на вълната. „Трябва зеленото да изчезне, па после жълтото да изчезне, всичко да стане червено и после и червеното да изчезне. Доста път има дотам, доста време има до там“ - уточнява професорът.

Той е категоричен, че разпространението на заразата към момента все още е клъстерно и дифузно разпространение няма в нито една област.  Но смята, че много от клъстерите са се появили чрез внос от чужбина.


В категории: Новини , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Авраам Бакалина
18.08.2021 05:56:21
0
0
Аз вчера като се напънах и говното ми политна чак до Сатурн. Да забележително далече е но както и новината отгоре няма да ви дам доказателства или да обяснявам теорията ми, как и от къде знам че е стигнало до там. Между другото, ако изнасилиш извънземен брои ли се за престъпление?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки