Ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ представя в Бургас „Обичаите на България“


Ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ представя в Бургас „Обичаите на България“
Снимка: Ансамбъл „Българе“
14 Юли 2021, Сряда


След дългото затишие в пандемичната ситуация трупата на Христо Димитров се завръща на сцената

Автор: Десант

След дългото затишие в пандемичната ситуация, Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ подновява участията си, като ще потопи в удивителния свят на българските традиции бургаската публика.

На 24 юли, събота, от 21 часа сцената на Летния театър в Бургас ще бъде завладяна от новия проект „ОБИЧАИТЕ НА БЪЛГАРИЯ“ – една отдавна замислена творческа идея, осъществена по неправен досега начин.

В спектакъла хореографът Христо Димитров, вече в ролята на разказвач, и прекрасните танцьори от прочутия му ансамбъл представят най-красивите празници и обичаи, които нашият народ е създал и опазил през вековете.

Удивителни истории, уникални костюми и завладяващите ритми на впечатляваща хореография ще оживеят в старинни обичаи от различни кътчета на Родината ни.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. 

Представлението ще се състои при спазване на всички изисквани противоепидемични мерки. Носенето на маски е задължително!

Билети на цени от 12, 15, 20, 25, 30 и 35 лева се продават на каса "Часовника" пред х-л "България" в Бургас, на тел. 0894898098 и в партньорската мрежа на Eventim.bg.


В категории: Новини , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки