Идва краят на клетъчното отглеждане на животни


Идва краят на клетъчното отглеждане на животни
Снимките са илюстративни
23 Юни 2021, Сряда


Забраната ще бъде въведена през 2027 г.

Автор: Десант

Европейската комисия ще сложи край на клетъчното животновъдство в близките шест години, след като политиците в Евросъюза със значително болшинство гласуваха за прекратяването на тази практика заради благополучието на животните, а също и заради здравето на човека. 

Критиците на методите на промишлено селско стопанство приветстваха „знаменателната победа“: 558 депутати от Европейския парламент гласуваха „за“ забраната, „против“ бяха едва 37, а 85 - въздържалите се.

Забраната следва да бъде въведена през 2027 г. 



„Действията по укрепване благополучието на животните е етичен, социален и икономически императив. Нашите правила е необходимо да бъдат променени и това е много ясен призив от страна на нашите граждани — изтъкна Стела Кириакидес, европейски комиссар по здравето и безопасността на хранителните продукти“.

Петицията под надслов „Да прекратим века на клетките“ бе подписана от 1,4 милиона души от цяла Европа и бе подкрепена от над 170 организации, работещи в защита на околната среда и здравето на населението. 

По данни на „Compassion in World Farming“, над 300 милиона животни в ЕС прекарват живота си или значителна част от него в клетки, преживявайки големи страдания. 


В категории: Земеделие и скотовъдство , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Антон
23.06.2021 21:26:27
0
0
Време беше!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки