Чудотворните мощи на свети Ефрем Нови идват в Бургас


Чудотворните мощи на свети Ефрем Нови идват в Бургас
22 Юни 2021, Вторник


Ще прожектират и филм, в който различни хора разказват за чудесата на „Светеца светкавица“

Автор: Десант

Иконата с чудотворните мощи на свети Ефрем Нови (наричан „Светецът светкавица“) пристига на 25 юни (петък) в 9 ч. в храм „Свeти Иван Рилски“ в Бургас. Тя ще остане там и в събота за поклонение от християните. На 26 юни от 18 ч. в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

От 19 часа в Културния дом на нефтохимика ще бъде прожектиран филм за него с автор журналистът Ангел Бончев. Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на свети Ефрем Нови. Във филма участват хора, докоснати от „Светеца светкавица“, както го наричат всички искрено вярващи в Гърция и Румъния.

Заснети са лични истории на хора, изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на българка, опитала преди това да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира „Рождество Богородично“ в Кабиле.

Известна гръцка певица споделя как светецът я предпазил от загуба на гласа й.

Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, намерила неговите мощи на 3 януари 1950 г.

Източник: dnews


В категории: Новини , Светии и свещеници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки